Çocuklar için 'baba'nın önemi

 

01 Haziran 2015 08:57
Çocuklar için 'baba'nın önemi




Arya Akademi kurucusu, Danışman, Eğitmen ve Profesyonel Koç Gülay Savaş, Babalar Günü yaklaşırken, kız ve erkek çocukların gözüyle babaları anlattı.


  Çocuk için “Baba’nın anlamını” değerlendiren Gülay Savaş, şunları söyledi: “Baba, bizim için cesur bir karakterdir. Kesinlikle erkeksi veya tehlikeyi göze aldığı için değil, bir çocuk yapma yetisini kendisinde gördüğü için. Bir baba olmak demek, çocuğun göbek bağının kesilmesinden, kreşe başlaması, okul hayatı, mezuniyetleri, iş sahibi olması, evlenmesi ve en nihayetinde çocuk sahibi olup, kendi ayakları üzerinde durabilmesine kadar; koruyan, kollayan, yardım eden, elini tutan, omuzunu yaslayabileceğin bir karakterdir. Baba diyardır, evin direğidir, topraktır, limandır, arkadaşındır, dostundur, kalendir. Çocuklarını kalbinin prensi / prensesi yapan kişidir baba.” dedi.    Babaların “kız ve erkek çocuklar için farklı anlamlar” ifade ettiğini kaydeden Gülay Savaş, şunları açıkladı. Kız çocuklar için: -Baba, gücün sembolüdür, ki o güç hayatı boyunca çocuğa güven verir. Özgüveni, geliştirir. Özüne güvenmek, hayata güvenmek, aile içinde önce babadan gelen sevgi ve kucaklanma ile olur.-Eril enerjinin sembolodür.-Baba ilk aşkıdır kızın. İleride seçeceği erkeğin modelidir.-Aynı şekilde ileride gelecek damat da, baba için bir rakiptir. Çünkü o, biricik kızını alacak kişidir. Erkek çocuklar için: -Baba yeterliliğin sembolüdür. Başarının anahtarıdır. Rol modeldir.-Pes etmemeyi öğretendir.-Baba, bir yandan da erkek çocuklar için aynı zamanda bir rakiptir. Üstelik aşılması gereken bir rakip.   Gülay Savaş sözlerini söyle tamamladı: “Babalar ve anneler olarak çocuklarımız için yapabileceğimiz en önemli şey, onları karşılıksız ve beklentisiz sevmektir. Sevgi; özgürlük ve güven verebilir sadece ve o zaman ‘Gerçek Sevgidir.’ dedi.  



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.