Hangi tavırlar sizi itici yapar

 

21 Temmuz 2015 20:00
Hangi tavırlar sizi itici yapar




Son zamanlarda arkadaşlarınız sizden uzaklaşmaya mı başladı? Belki de farkında olmadan itici tavırlar sergiliyorsunuzdur.


  Birçok insan, nazik, sevecen, şefkatli olmayı hedefler. Ama bazıları da rahatsız edici tavırları yüzünden gittikçe yalnızlaşır, itici olur. İşte sizi itici yapan ve insanların sizden uzaklaşmasına neden olan faktörler!:BencillikBirçok insan bunu farkında olmadan yapar. Yalnızca kendinize odaklanır, etrafınızdaki insanları umursamazsınız. Sizin için önemli olan tek şey, yine sizsinizdir. Eğer bu söylediklerimiz kulağınıza tanıdık geliyorsa, bir an önce değişmeniz gerekiyor. Kimse sadece kendini önemseyen biriyle arkadaş olmak istemez.Sadece fiziksel güzelliğe önem vermekŞaşırtıcı bir şekilde, gerçek güzellik kalbin ve ruhun içinden gelir. Önemli olan nasıl göründüğünüz olmamalı. Bu düşünce tarzını değiştirmediğiniz sürece, neye benzerseniz benzeyin, oldukça çirkin bir insansınız.Sürekli bir yarış halinde olmakHerkesten daha iyi olmak zorunda olduğunuzu mu hissediyorsunuz? Eğer öyleyse hiç de çekici olmadığınızı bilmelisiniz. Arkadaş sahibi olmak istiyorsanız, onları önemsemeli ve başarılarını takdir etmeli, onların mutluluğuyla mutlu olmayı bilmelisiniz.Arkadaşları düşman olarak görmekİtici insanlar genellikle arkadaşlarıyla kavga halindedir. Onları umursamak ve yanlarında olmak yerine, sürekli sırtlarını döner ve hatta arkalarından konuşurlar. Arkadaşlarınız düşmanlarınız değil, olamazlar da; onlar sizin müttefikleriniz.Başkaları için değerini sorgulamakSürekli insanların size hak ettiği değeri vermediğini düşünürseniz, çirkinleşirsiniz. Örneğin, iki arkadaşınız siz olmadan bir plan yaptıklarında bunu büyük bir mesele haline getirmeniz çocukçadır. Onlar hala sizin arkadaşınızdır ve siz yanlarında değilken de nefes almaya devam edebilirler.Kendini patron sanmakArkadaşlıklarda herkes eşit haklara sahip olmalı. Eğer sürekli karar veren taraf olmaya çalışıyor ve kontrolü hep elinizde tutmak istiyorsanız, bu hiç de katlanılır bir tavır olmaz.SahtekarlıkDürüstlük, iyi bir karakter kadar, iyi arkadaşlıklar için de oldukça önemlidir. Çirkin davranışlar arasında sahtekarlık önde gelenlerdendir. Her şey hakkında yalan söyleyerek hangi duygu veya paylaşımı gerçek anlamı ile yaşayabilirsiniz ki?KabalıkSık sık kaba ve saldırgansanız veya arkadaşlarınızı başkalarının yanında utandırıyor musunuz? Bu hareketinizden vazgeçin! Etrafında olmak istenilecek insanlardan değilsiniz demektir. Her zaman herkesle aynı fikirde olamazsınız ancak aynı hakka karşınızdakinin de sahip olduğunu unutmayın. 'İnsanlar konuşa konuşa' demişler…Güvenilmez kişilikArkadaşlarınızın yardıma ihtiyaçları olduğunda, yanlarında mısınız?  Ya da ‘tesadüfen!’ hep meşgul müsünüz? Eğer insanlar size güvenemezse, ilişkiniz kalitesizleşir ve siz de gözden çıkarılması kolay bir insan olursunuz.Her zaman negatif olmakKötümserlik çekici bir özellik değildir. Eğer her şeye negatif bakıyorsanız, bu tavrınızı değiştirmek için elinizden geleni yapmaya başlamalısınız. Kötümserlik sadece sizin hayatınızı çirkinleştirmez, etrafınızdaki insanları da boğar ve uzaklaşmalarına sebep olur.  



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.