Sofranızdan Eksik Etmemeniz Gereken Besinler

 

31 Aralık 2018 23:12
Sofranızdan Eksik Etmemeniz Gereken Besinler




Bağışıklığımızı güçlendirmemiz hastalıklardan korunmak için önemli bir etkendir. Peki, bağışıklığımızı gündelik beslenme alışkanlıklarında yaptığımız bir takım değişimlerle güçlendirebileceğinizi biliyor musunuz? Beslenme uzmanı ve Diyetisyen Pakize Gizem Akgül sofranızdan asla eksik etmemeniz gereken besinleri açıkladı.


  Alkali, bağışıklık sistemimizi güçlendirmemiz açısından oldukça önemlidir. Badem de içerisinde alkali bulunduran en önemli besinlerden bir tanesidir. Alkali bağışıklığımızı güçlendirmenin yanı sıra birçok hastalığın gelişmesinin de önüne geçmektedir. Bademin bol miktarda içerdiği E vitamini kanser hastalıklarına yakalanma riskini azaltır ve kalp sağlığını korur.Ceviz içerisinde bol miktarda lif ve mineral barındırdığından sağlığımız için oldukça faydalı bir besindir. Sağlıklı bireylerde yapılan bir araştırmaya göre kötü kolestrolün ceviz tüketimini sonrasında azaldığı görülmüştür. Kalp ve damar sağlığına iyi gelir. Ceviz içerisinde bol miktarda omega3 barındırdığından kalp krizini önlemeye yardımcı olmaktadır.Kas ve kemik gelişimi için önemlidir. Yüksek miktarda protein içeren yumurta, kas ve kemik gelişiminde önemli rol oynar.- Vücudu besleyici bir yapıya sahiptir. İçerdiği birçok vitamin ve amino asit ile insan vücudunu karma bir şekilde besler.- Beyin sağlığı için oldukça yararlıdır. Kolin maddesini içeren yumurtanın yararları arasında beyin sağlığına iyi gelmesi de bulunuyor. Olası hafıza kaybı probleminin önüne düzenli olarak yumurta tüketerek geçebilirsiniz.- Meme kanseri başta olmak üzere birçok kanser türünün görülme riskini azaltır.- Bağışıklık sistemini güçlendirir.Yer fıstığı içerisinde Protein, yağ ve E vitamini barındırmaktadır. Yer fıstığının sağlığımıza olan faydaları ise şu şekildedir; Öğrenmeyi kolaylaştırır. Kalp sağlığına iyi gelir. Kandaki kolesterol oranını düşürerek kalp ve damar hastalıkları riskini azaltır. Başta meme, prostat ve kalın bağırsak kanseri olmak üzere kansere karşı koruyucudur.Pekmezin ve pekmezli suyun sağlığa faydaları şöyledir;-Pekmez Kan Yapar.-Kabızlık ve Diğer Sindirim Problemlerini İyileştirir.-Kalp Sağlığını Güçlendirir.-Stresle Savaşır.-Kanseri Önler.-Dayanıklılık ve Enerjiyi Artırır.-Kas ve Kemikleri Güçlendirir.-Uyku Problemlerini Giderir.  



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.