Suç sadece gençlerin mi?
Popüler Haber, 12 Ocak 2018 15:11
Anne baba ve çevre, gençlerin bozulduğunu, gelecek neslin ne halde olacağını merak ettiklerini hatta korktuklarını söylüyorlar. Tamam, gençlik çok iyi bir yere gitmiyor olabilir, hataları olabilir. Suç işlemiş, ahlakı değişmiş, değerleri başkalaşmış, kültürü unutmuş da olabilir. Peki, bunun tek suçlusu gençler mi? Yok ne münasebet sosyal medya çevre falan filan. Böyle düşünüyoruz değil mi? Haklı mıyız? Yoksa birilerini mi suçluyoruz? Kendi hatamızı bireyler olarak başkalarına atmaya mı çalışıyoruz? Gençleri suçlayıp yaptığı hataları kınamaktan önce ebeveynler kendilerine dönüp bir iç hesap yapmalıdırlar. Geçmişe dönüp nasıl yetiştirdiklerine bakmalıdırlar. Henüz anne karnındayken verdiklerine, doğduktan sonra önemsediklerine, neyi sevdirip neyden nefret ettirdiklerine bakmalıdır. Küçükken ayetleri öğretip yapması gerekenleri gösterip uygulamasına ne kadar yardımcı oldu anne baba, tesettürü sevdirmek için ne kadar çaba gösterdi de sonucun mükemmel olmasını bekliyor.
Daha küçük deyip ne çok şeyden uzaklaştırdı. Kendisi tesettürlüyken şimdi genç kızının örtünmek istememesinin nedeni ne? Zamanında küçüktür deyip kendisinin ertelemesi, istediği şeyleri giydirip istediği şeyleri alması değil mi? Küçükken yaptığı yanlışlara, söylediği yanlış cümlelere gülerken daha çok küçük bir şey olmaz, büyüyünce anlar demek mi hata olan, yoksa şimdi gencin ağzında uygunsuz cümlelerin gezinmesi mi? Gerçek suçlu kim? Kendisi dört dörtlük biri olmaya çalışırken, tesettürü, ahlakı güzelken, birilerine yetişmeye çalışırken çocuğunun ahlakını unutan ebeveynler mi? Ya da daha erken deyip erteleyen ve genç kız olduğunda kavgayla gürültüyle öğretmesi gerekenleri öğretmeye çalışan anne baba mı?
Küçükken tam alması, öğrenmesi gereken yaştayken, ilim meclislerine küçüklüğünü bahane edip göndermeyen anne baba mı? Yoksa genç mi? Çocuk mızmızlanınca tamam büyüyünce yaparsın diyen anne baba mı? Yoksa genç mi suçlu?
Bu yaşa kadar ilgilenmeyip sadece tatlı hallerini severek, karnını doyurup istediklerini almakla anne baba olunmayacağını biliyoruz. Genç bir birey olduğunda elinden tutup ilim meclislerine zorla götürmek de hocanın başına bela açmaktan başka bir şey değildir. Çünkü şu an çocuğunun ilim meclislerine gitmesi için çabalayan anne baba çocuğuyla sorun yaşayan anne babalar oluyor. Bu yaşa kadar bir şey vermeyip hocadan bir şeyler beklemek yanlıştır. Faydası olacaktır lakin temeli anne atar. Hocanın yaptığı, üzerine bina etmektir. Bilinçli, ahlaklı, değerleri olan bireyler yetiştirmek istiyorsak bilinçli olmalı ve çocuğun eğitimine erken yaşta başlamalı.
Popüler Haber, 12 Ocak 2018 15:11
Yorumlar (0)
A vitamini içeren gıdalar nelerdir
Çocuk, sınırsızlıkta değil, sınırda büyür
Karı-Koca Arasında Sevgi Bağını Geliştirme ve Devam Ettirme
Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Gelişim, zorluklarla yüzleştiğimizde başlar”
DUA
Mukus nedir, Vücuttaki işlevleri nelerdir
Her sabah 5 ıslatılmış badem tüketmenin mucize etkisi
Aşil Tendonu Nedir? Aşil Tendiniti Belirtileri, Nedenleri ve Tedavisi
İç Kulak İltihabı Nedir Belirtileri nelerdir?
Uyku Kalitesi Gençlerin Beyin Gelişiminde Etkili
Azimli ebenin geliştirdiği beşik emzirme kolaylığı sağlıyor
Kenger Otunun Faydaları Nelerdir?
Matematik evinde çocuklar eğlenerek öğreniyor
DSÖ uyardı: 150 dakikadan fazla oturuyorsanız sağlığınız tehlikede
Çok dilli olmak, beyni nasıl dönüştürür?
Depresyon ve kaygıyı ilaçsız tedavi etmek mümkün mü?
Magnezyum glisinat nedır, faydaları nelerdir?
Masum Sanılan Şakalar, Akran Zorbalığına Neden Olabilir
Zemheri ne demek Ne zaman başlar
Karanfilin faydaları ve kullanım şekli
Dengesiz ve Kararsız Anne-Baba Tutumunun olumsuz etkileri
Kaygıyı yok eden en basit yol: 4-7-8 tekniği zihni rahatlatıyor - 5
Boğazdaki asit reflüsünden kurtulmanın doğal yolları
Sinüzit Nedir Belirtileri Nelerdir?
Yaşlılar, susadıklarını hissettiklerinde aslında uzun bir süre susuz kalmış oluyorlar!
Sirkenin bilmediğimiz faydaları
Neden bazıları daha sık ve kolay hastalanır
Hangi yaşa geldiğimizde kendimizi artık genç hissetmiyoruz
Evinin odasında üretiyor, 5 ülkeye gönderiyor
Kış aylarında açık havada spor yaparken dikkat
Düşünceler insanı hasta eder mi?
Osmanlı saray mutfağından günümüze miras, İmaret Çorbası
Gübreye alternatif ürün Antalya'da geliştirildi! Bitki gelişimini üst seviyeye çıkarıyor
Çocuklarınıza Göstereceğiniz İlginin Önemi
Akıllı saatlerdeki gizli tehlike
Negatif düşüncenin gücü: Nosebo etkisi nedir?
stres ve stres yönetimi
çocuklarda parmak emme ve yapılması gerekenler
Vücutta karıncalanma neden olur?
