Beslenme bir inanç işi

Halis Bilgi, 05 Nisan 2016 10:29

Beslenme bir inanç işi

Gelişen teknoloji, sağlığımızı da değerlerimizi de yok ediyor

  

Gelişen teknolojiyle birlikte ölümcül hastalıklar da yaygınlaştı. Stres, cep telefonu, bilgisayar ve baz istasyonlarından yayılan radyasyona maruz kaldığımız günümüzde, sağlığımızı tehdit eden diğer unsurlarda sağlıksız ve genetiğiyle oynanmış tüketim maddeleri. Bunların yanı sıra giydiğimiz ürünlerde bile kansere neden olan boyalar mevcut. Dört bir yanımız hastalık riskiyle çevriliyken kendimizi korumamız için uzmanlar çeşitli yollar gösteriyor ve araştırmalar yapıyorlar. ‘Sağlıklı kalabilmek için neler yapabiliriz' sorusunu Genetik Uzmanı Dr. Atilla Kurtuluş'a yönelttik.

 Tamamlayıcı ya da geleneksel tıp nedir?

Tamamlayıcı tıp, yurtdışında kinezyolojiden ozonterapiye, fitoterapiden biorezonansa kadar birçok daldan oluşuyor. Tedavi olan hastalara tedavi etkinliğine ilaveten uygulanıyor. Tıp fakültelerinde öğretilen ve değişik dalları olan konseptin dışında tamamlayıcı tıp dediğimiz uygulamalar mevcut. Tamamlayıcı tıbbın geleneksel kısmında sülük terapi ve hacamat var. Peygamber efendimize miraçta meleklerin ‘ümmetine hacamatı öner' uyarısı üzerine Efendimiz ümmetine hacamatı öneriyor. Bu uygulamayı tamamlayıcı tıp kapsamı içinde geleneksel tıp olarak uyguluyoruz.

 HACAMAT BİR DETOKSTUR

Geleneksel tıp olarak adlandırdığınız hacamat ve sülük terapinin faydaları nelerdir?

Geleneksel tıpta yer alan hacamat, birikmiş bölgesel atıkların kan basıncı sayesiyle dışarı atılmasını sağlar. Vücudumuz bu kirli atıklardan kurtulduğu için o bölge arınmış olur. Bize düşen; meleklerin peygamberimize önerdiği bu uygulamanın hikmetini araştırmaktır. Hacamat bir detokstur. Bir diğer geleneksel uygulama olan sülük tedavisinde ise sülüğün kendi enzimleri var. Bu enzimler vasıtasıyla sülük vücuttaki toksinleri emiyor ve bir takım enzimler salarak o bölgenin kendisini yenilemesini sağlıyor.

 Geleneksel tıp ve hacamatı göz önünde bulundurduğumuzda İslam'ın sağlığa bakış açısını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Peygamberimiz ve ashabına Mısır kralı tarafından doktor hediye gönderilmiştir. Aylar geçtiği halde bir Müslüman bile doktora gelmeyince doktor bunun nedenini merak eder.  Efendimiz de, “Burada senelerce kalsan, sana kimse gelmez. Çünkü,  Ashabım hasta olmaz! İslâm dini, hasta olmamak yolunu göstermiştir. Ashabım temizliğe çok dikkat eder. Acıkmadıkça bir şey yemez ve sofradan da, doymadan kalkar!" buyurur. Temizliğe dikkat etmek, acıkmadıkça bir şey yememek ve doymadan kalkmak. İşte güzel dinimizin esasları bugün tıpta insanlara önerilenlerle aynı.

 TIP USTALIK BİLGİSİDİR

Geleneksel tıbbın tarihçesine bakıldığında bu uygulamaların sadece doğuya özgü olduğunu söyleyebilir miyiz?

Gelenek, usta çırak ilişkisiyle öğrenilen bir şeydir. Tıp zaten ustalık bilgisidir. Bilgi katlanarak artar. Peygamberimiz zamanındaki bilgi, Osmanlı dönemiyle birlikte ABD‘de bile uygulanmış. Kupaterapide uygulanan modern cihazların ilk örnekleri ABD'de görülmüştür.

 Biorezonans nedir, tıbbi açıdan nasıl kullanılıyor?

Değişik dalgaboylarında değişik bölgeleri ekileme şansımız var. Rus bilim adamları 45 yıl önce her dokunun ve her mikroorganizmanın rezonansa geldiği ölçümleri gerçekleştirdi. İşte bu titreşimlerle bazı mikroorganizmalar yok edilebilir. Bazı dokularda vücutta sinir sisteminin beyne ulaştırıldığı merkezler titreştirilerek harekete geçirilebilir.

 BAĞIMLILIKLARI YOK EDEBİLİYORUZ

Biorezonans özellikle hangi sağlık sorunlarında aşama kat edilmesine yardımcı oluyor?

Kişilerin ağrı veya bağımlılıklarını yok edebiliyoruz. Yemek, sigara, uyuşturucu gibi alışkanlıklara ihtiyaç duymasını engelliyoruz. Kişide davranış değişikliği meydana getiremeyiz ama özgür iadesiyle bırakmasına yardımcı olabiliriz.

 Çevresel faktörlerden nasıl etkileniyoruz? Buna bir çözüm var mı?

Jeopatik stres, bulunduğumuz mekânın kendisinden kaynaklanan sebeplerin kişi üzerinde dengesizlik oluşturmasıdır.  Bu da kansere yol açar. Biorezonansla, yüzde yemişi sudan oluşan insanın içinde bulunan suyun hafızasını silerek detoksifiye olmasını sağlıyoruz.

 AŞI TARTIŞILAN BİR UYGULAMA

Yıllardır kendimize uygulattırdığımız alışılagelmiş uygulamalar ve zararları nelerdir?

Vücudumuzda bulunan diş dolgusu gibi maddelerin toksit etkileri kimyasal yapılarından kaynaklanıyor. Enerjetik yapıları sebebiyle vücuda zarar veriyor. Mesela aşı bile bugün tartışılıyor. Aşıdan dolayı meydana gelecek zarar, hastalığın ortaya çıkaracağı zarardan daha az olduğu için uyguluyoruz. Yoksa aşının içinde civa buluyor.

 OTİZMDE PATLAMA VAR

O halde bu tür uygulamalar toplumda özellikle hangi hastalıkları artırdı?

Otistik çocuklar bundan yirmi sene önce on beş binde bir görünürken,  günümüzde otizm yüz elli bir çocukta bir görülecek kadar sıklaştı. Beslenme esnasında çocukların yemiş oldukları gıdalar, yapılan aşılar, ebeveynlerin ağzındaki amalgamlar, dolgular hastalıkları tetikleyen etkenler. Diş implatlarının bir yıl içinde kansere yol açtığına ilişkin bulgular var. İmplantlara çok fazla güvenilmemesi  gerekir.

 ŞEKERDEN KESİNLİKLE UZAK DURUN

Stres, gıda ve sağlık. Birbirine bağlı bu üç unsur dikkate alınarak neler yapmalı ve özellikle sıhhatimiz için nelerden kaçınmalıyız?

Stres bağışık sistemini baskılar. ‘Teessüf etme tebessüm et'  sözünden yola çıkarak olaylara iyimser bakmak lazım. Tükettiğimiz gıdaların birçoğu kişiyi kansere meyilli hale getiriyor. Vücudumuz soba gibidir. Her hücremizde adeta soba yakılarak enerji üretiliyor. Antioksidan adını verdiğimiz gıdalar, yani renkli sebze ve meyvelerin içerdiği antioksidan vücudumuzun hasar görmemesini sağlıyor. Şekerden zengin gıdaları ise tüketmemeliyiz. 

 Obeziteye neden olan aşırı yemek yemenin vücuda en büyük zararı nedir?

Hücrelerin yaktığı enerji küllerinin dışarı atılması lazım. Hücre boşluklarına hücreler dışkılarını bırakırlar ki bu dışkıların adı toksindir. Böbrek ve karaciğer vasıtasıyla detoksifiye edilip idrar yoluyla dışarı atılır. Aslında her yediğimiz gıdayla vücudumuzda hücre dışkısına da maruz kalırız. Ne kadar çok yiyecek tüketirsek vücudumuzda o kadar çok toksin biriktiririz. Aşırı gıda tüketmenin bir zararı da budur.

 Vücuda zararı olan ve kilo almamızı sağlayan ana etken yağlı yiyecekler mi? Şekerli gıdalar mı?

Yağlı gıda tüketerek obez olunmaz. Şeker ve şekerli gıdalar kilo aldırır ve vücutta yağlanma yapar. Yediğimiz bütün şekerli gıdalar asidiktir. Karbonhidratlı besinler, şeker ve şekerli çaylar, asitli içeceklerin içindeki insüline uğramadan kana karışan fruktoz gibi zehirli şekerlerden ihtiyacınızdan fazla şekerli gıda alırsanız, vücut yağlama sayesinde ancak zehirlenmeyi önler. Sağlıklı ve zinde bir vücut için şekerin mutlaka kesilmesi gerekiyor.

 ANTİBİYOTİKLİ TAVUK YEMEYİN

Bir de dünyada olduğu gibi Türkiye'de de sıkça ve bilinçsizce kullanılan antibiyotikler var…

Antibiyotik kullandığımız zaman vücudumuzda olması gereken yararlı bakterileri de öldürüyoruz. Elzem olmadığı sürece antibiyotik kullanmamalıyız. Probiyotik yönden zengin gıdalar tüketmemiz lazım. Aksi halde fırsatçı mikroorganizmalar salgıladıkları zehirli maddelerle bizi zehirlerler. Antibiyotik basılmış tavuk ve yumurtaları tüketmeyin. Çünkü tükettiğimiz anda bu gıdalardaki antibiyotikler direk bağırsaklarımıza yapışıp kirli salgılar yayıyorlar.

 PLASTİK DAMACANA KANSER YAPIYOR

Piyasada bol miktarda bulunduğu öne sürülen GDO'lu ürünlerin yanı sıra içtiğimiz suya kadar kansere sebep olan birçok etkenle karşı karşıyayız. Bunun önüne nasıl geçebiliriz?

Dalından koparılmış ve tarım ilacı kullanılmamış sebze ve meyveleri tüketmeye çalışalım. GDO şüphesi olan gıdalardan uzak durmak gerekiyor. Plastik damacanalarda bulunan bisfenol-a, östrojen etkisi yapıyor. Erkeklerde erkeklik hormonunun üzerinde baskı yaparken, kadınlarda da kansere neden oluyor. Bu yüzden kesinlikle cam şişelerden su tüketmeliyiz.  Bunun yanında sodyum benzoat bulunan tüm gıda maddeleri ve ürünler kanserojendir.   

*** Yağlı gıda tüketerek obez olunmaz. Şeker ve şekerli gıdalar kilo aldırır ve vücutta yağlanma yapar. Yediğimiz bütün şekerli gıdalar asidiktir.

 ***Otistik çocuklar bundan yirmi sene önce on beş binde bir görünürken,  günümüzde otizm yüz elli bir çocukta bir görülecek kadar sıklaştı. Beslenme esnasında çocukların yemiş oldukları gıdalar, yapılan aşılar, ebeveynlerin ağzındaki amalgamlar, dolgular hastalıkları tetikleyen etkenler

 ** Plastik damacanalarda bulunan bisfenol-a, östrojen etkisi yapıyor. Erkeklerde erkeklik hormonunun üzerinde baskı yaparken, kadınlarda da kansere neden oluyor. Bu yüzden kesinlikle cam şişelerden su tüketmeliyiz.

  

Halis Bilgi, 05 Nisan 2016 10:29

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Tetanoz aşısı hangi durumlarda yapılır?

Tetanoz aşısı hangi durumlarda yapılır?

Neden Çok Yorgunuz

Neden Çok Yorgunuz

Huzursuz bağırsak sendromunun nedeni stres olabilir

Huzursuz bağırsak sendromunun nedeni stres olabilir

Seyahat Edin Sağlıklı Kalın

Seyahat Edin Sağlıklı Kalın

Bebeklerde Oluşan Pişiklere Çözümler

Bebeklerde Oluşan Pişiklere Çözümler

Sıcak havalarda kalp sağlığını korumak için 5 yöntem

Sıcak havalarda kalp sağlığını korumak için 5 yöntem

Çocuklar Neden Sınırlara İhtiyaç Duyarlar?

Çocuklar Neden Sınırlara İhtiyaç Duyarlar?

Uzmanından enfeksiyon uyarısı: 'İlaca rağmen 39 derece civarında ateşler görebiliyoruz'

Uzmanından enfeksiyon uyarısı: 'İlaca rağmen 39 derece civarında ateşler görebiliyoruz'

Narın Faydaları Nelerdir

Narın Faydaları Nelerdir

Tokat mutfağından Düğü Pilavı (Dolmaiçi)

Tokat mutfağından Düğü Pilavı (Dolmaiçi)

Evlilikte “Güven” oluşunca ömür boyu aşk başlıyor

Evlilikte “Güven” oluşunca ömür boyu aşk başlıyor

Tarihi külliyede kum oyunu terapisi eğitimi ile kiltelere ulaşıyorlar

Tarihi külliyede kum oyunu terapisi eğitimi ile kiltelere ulaşıyorlar

Neden uykusuzuz?

Neden uykusuzuz?

Vazelin Nedir Nerelerde Kullanılır

Vazelin Nedir Nerelerde Kullanılır

Tavuklu Kağıt Kebabı

Tavuklu Kağıt Kebabı

Çocuklarda Öfke Nöbeti

Çocuklarda Öfke Nöbeti

Güçlü bir bağışıklık bulaşıcı hastalıklardan korur

Güçlü bir bağışıklık bulaşıcı hastalıklardan korur

Saglıklı uyku için karanlıkta uyuyun

Saglıklı uyku için karanlıkta uyuyun

Evlilikte üç önemli adım

Evlilikte üç önemli adım

Beslenmede  Yaşlılık Çağı

Beslenmede Yaşlılık Çağı

Günde 30 Dakika Egzersizin Vücuda İnanılmaz Etkisi

Günde 30 Dakika Egzersizin Vücuda İnanılmaz Etkisi

Özgül Fobi Nedir

Özgül Fobi Nedir

Tefekkür

Tefekkür

Kış depresyonuyla baş etme yolları

Kış depresyonuyla baş etme yolları

Kişisel ve Toplumsal Huzurun Teminatı: Ahde Vefa

Kişisel ve Toplumsal Huzurun Teminatı: Ahde Vefa

Saatlerin İcadı ve Tarihsel Gelişimi

Saatlerin İcadı ve Tarihsel Gelişimi

Çok üşüyorsanız  bunları okuyun

Çok üşüyorsanız bunları okuyun

Kardeş kıskançlığını önlemek için önemli ipuçları

Kardeş kıskançlığını önlemek için önemli ipuçları

Coğrafi işaretli ürünlere her geçen gün ilgi artıyor

Coğrafi işaretli ürünlere her geçen gün ilgi artıyor

Magnezyum eksikliği belirtileri

Magnezyum eksikliği belirtileri

Tuvalet eğitimi için ideal dönem: 18-36 ay arası

Tuvalet eğitimi için ideal dönem: 18-36 ay arası

Nişanlılar Arasındaki Münasebet Ne Şekilde Olmalıdır?

Nişanlılar Arasındaki Münasebet Ne Şekilde Olmalıdır?

Yangın çıkarma: Piromani hastalığı nedir? Piromani hastalığının belirtileri nelerdir?

Yangın çıkarma: Piromani hastalığı nedir? Piromani hastalığının belirtileri nelerdir?

En kolay kabak tatlısı nasıl yapılır? Canan Karatay'dan kabak tatlısı tarifi

En kolay kabak tatlısı nasıl yapılır? Canan Karatay'dan kabak tatlısı tarifi

Tanışmalarımız Tevazu Koksun!

Tanışmalarımız Tevazu Koksun!

Gerçek sebebi ortaya çıktı! Burnunuz sürekli bu haldeyse...

Gerçek sebebi ortaya çıktı! Burnunuz sürekli bu haldeyse...

Aileler çocuklarına karşı dürüst ve net olmalı

Aileler çocuklarına karşı dürüst ve net olmalı

Kalsiyum bakımından zengin: Deve kuşu yumurtasının faydaları nelerdir? Nasıl tüketilir?

Kalsiyum bakımından zengin: Deve kuşu yumurtasının faydaları nelerdir? Nasıl tüketilir?

Peygamberler ve Duaları

Peygamberler ve Duaları

Uzmanların mevsim geçişlerinde tüketilmesini istediği: Yeşil mandalinanın faydaları nelerdir?

Uzmanların mevsim geçişlerinde tüketilmesini istediği: Yeşil mandalinanın faydaları nelerdir?