Adana'dan terör örgütü tarafından kaçırılan çocukları için Diyarbakır'a gelerek Büyükşehir Belediyesi, ardından Dağkapı Meydanı'nda 35 gündür oturma eylemi yapan anne Şerivan Aşan ve baba Tahir Aşan, örgüt tarafından bırakılan oğulları 15 yaşındaki Y. Aşan ile Diyarbakır'da bir araya geldi.
Örgüt tarafından Şırnak'ta bırakılan ve bir araçla Diyarbakır'a gelen Y. Aşan, İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğünde alınan ifadesinin ardından ailesiyle görüştü.
Baba Aşan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü tarafından kaçırıldıktan 3 ay sonra Şırnak kırsalında bırakılan oğlunun kendi imkanlarıyla Diyarbakır'a geldiğini söyledi.
Oğluna kavuşmak için 35 gündür eylem yaptıklarını dile getiren Aşan, artık kimsenin ölmesini istemediklerini belirtti.
Bütün çocukların ailelerine kavuşmasını istediklerini anlatan Aşan, şöyle konuştu:
"En mutlu günümüz bugün. Artık anne ve babalar ağlamasın. Biz istiyoruz ki bütün çocuklar gelsin, ailelerine kavuşsunlar. Sebep olanlardan Allah razı olsun. Çok memnunuz, mutluyuz. Dağda kimse kalmasın. Herkes gelsin, ülke rahatlasın. Ülkemizde bir kedi bile ölmesin. Ne polis ne asker hiç kimse ölmesin. Barış istiyoruz, herkes mutlu olsun."
Anne Aşan ise 35 gündür yaptıkları oturma eylemi nedeniyle perişan olduklarını kaydederek, "Çocuğum geldiği için çok sevindim, sebep olanlardan Allah razı olsun. Allah devletten razı olsun, kadim etsin. Allah giden bütün çocukları pişman etsin, dağdan getirtsin. Çocuğuma kavuştuğum için çok mutluyum."
Oturma eylemi yapan aileleri ziyaret ettiler
İl Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan Aşan ailesi, Dağkapı Meydanı'ndan oturma eylemi yapan diğer aileleri ziyaret ederek, mutluluklarını paylaştı.
Anne Aşan, eylemlerini sürdüren diğer annelere sarılarak, onların da çocuklarına kavuşması dileğinde bulundu. Buluşma anında anneler gözyaşlarına hakim olamadı. Annelerin eylem yaptığı çadırda ağıtlar yakarak ağladı. Annelerden fenalaşan Rahime Taşçı'ya sağlık ekipleri müdahale etti.
Öte yandan, terör örgütü tarafından bırakılan Y. Aşan'ın, basın mensuplarından dolayı ailelerin yanına gelmek istemediği görüldü.
Yorumlar (0)
A vitamini içeren gıdalar nelerdir
Çocuk, sınırsızlıkta değil, sınırda büyür
Karı-Koca Arasında Sevgi Bağını Geliştirme ve Devam Ettirme
Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Gelişim, zorluklarla yüzleştiğimizde başlar”
DUA
Mukus nedir, Vücuttaki işlevleri nelerdir
Her sabah 5 ıslatılmış badem tüketmenin mucize etkisi
Aşil Tendonu Nedir? Aşil Tendiniti Belirtileri, Nedenleri ve Tedavisi
İç Kulak İltihabı Nedir Belirtileri nelerdir?
Uyku Kalitesi Gençlerin Beyin Gelişiminde Etkili
Azimli ebenin geliştirdiği beşik emzirme kolaylığı sağlıyor
Kenger Otunun Faydaları Nelerdir?
Matematik evinde çocuklar eğlenerek öğreniyor
DSÖ uyardı: 150 dakikadan fazla oturuyorsanız sağlığınız tehlikede
Çok dilli olmak, beyni nasıl dönüştürür?
Depresyon ve kaygıyı ilaçsız tedavi etmek mümkün mü?
Magnezyum glisinat nedır, faydaları nelerdir?
Masum Sanılan Şakalar, Akran Zorbalığına Neden Olabilir
Zemheri ne demek Ne zaman başlar
Karanfilin faydaları ve kullanım şekli
Dengesiz ve Kararsız Anne-Baba Tutumunun olumsuz etkileri
Kaygıyı yok eden en basit yol: 4-7-8 tekniği zihni rahatlatıyor - 5
Boğazdaki asit reflüsünden kurtulmanın doğal yolları
Sinüzit Nedir Belirtileri Nelerdir?
Yaşlılar, susadıklarını hissettiklerinde aslında uzun bir süre susuz kalmış oluyorlar!
Sirkenin bilmediğimiz faydaları
Neden bazıları daha sık ve kolay hastalanır
Hangi yaşa geldiğimizde kendimizi artık genç hissetmiyoruz
Evinin odasında üretiyor, 5 ülkeye gönderiyor
Kış aylarında açık havada spor yaparken dikkat
Düşünceler insanı hasta eder mi?
Osmanlı saray mutfağından günümüze miras, İmaret Çorbası
Gübreye alternatif ürün Antalya'da geliştirildi! Bitki gelişimini üst seviyeye çıkarıyor
Çocuklarınıza Göstereceğiniz İlginin Önemi
Akıllı saatlerdeki gizli tehlike
Negatif düşüncenin gücü: Nosebo etkisi nedir?
stres ve stres yönetimi
çocuklarda parmak emme ve yapılması gerekenler
Vücutta karıncalanma neden olur?
