Yürümek ve yüzmek
Halis Sağlık, 11 Eylul 2014 13:04
Dr. Sinan Akkurt, 15 Eylül Lenfoma Günü vesilesiyle yaptığı konuşmada, lenfoma hastası ve hasta yakınlarının dikkat etmesi gereken konulara dikkat çekti. Olabildiğince aktif olunmasını öneren, enfeksiyon riskinin yüksek olduğu dönemlerde toplu yaşam bölgelerine girmemek koşuluyla yürüyüş, yoga, yüzme ve diğer aktiviteler ile direncin arttırılabileceğini vurgulayan Akkurt, yüksek moral ile sosyal yaşamdan kopmamanın da önemine vurgu yaptı.
15 Eylül Lenfoma Günü nedeniyle bir açıklama yapan Dr. Sinan Akkurt, hastalıktan değil, geç kalınmaktan korkulması gerektiğini ve karşımıza çıkabilecek belirtilerde mutlaka hekim kontrolüne gidilmesi gerektiğini belirtti.
Akkurt, bu belirtileri boyun, koltuk altı veya kasıkta büyümüş, ağrısız, lastik kıvamında lenf düğümleri, alkolün etkilerine daha duyarlı hale gelmek, açıklanamayan kilo kaybı, sebebi anlaşılamayan ateş, gece terlemeleri, öksürük, solunum zorluğu veya göğüs ağrısı, aşırı halsizlik ve yorgunluk, sebebi açıklanamayan kilo kaybı, vücutta kaşıntı olarak sıraladı.
Lenfomanın bulaşıcı bir hastalık olmadığına, uzak durulmak bir yana moral aşılamak için yakın ve sıcak davranmanın son derece önemli olduğuna dikkat çeken Akkurt, hastanın aç ve uykusuz kalmaktan, sağlıksız beslenmekten, alkol ve sigaradan, grip olmaktan, mikrop kapmaktan kaçınması gerektiğini belirtti.
Lenfoma hastalarının kemoterapiden dolayı iliklerinin zarar gördüğünü, iyi arınmalarının gerektiğini söyleyen Akkurt, bir doğal tıp metodu olan biorezonans tedavisi ile bunun sağlanabildiğini, aynı zamanda hastaların savunma mekanizmalarının da güçlendirilebildiğini aktardı.
"Lenfoma tedavisinde biorezonansın en önemli rolü, bağışıklık sistemini güçlendirilmesi. Lenfoma bağışıklık sistemimizi zayıflatarak oluşan bir hastalık olduğu için biorezonanstan bu konuda etkin bir şekilde yararlanabiliyoruz.
Kemoterapinin etkinliğini arttırırken, yan etkilerini de azaltabiliyoruz. Hasta kemoterapi sırasında daha rahat bir dönem geçirebilir" diyen Akkurt, biorezonans tedavisinin klasik tıpla birlikte rahatlıkla uygulanabildiğini, birbirine negatif etki oluşturmayıp, aksine birbirine sinerji yaratabildiklerini hatırlattı.
Halis Sağlık, 11 Eylul 2014 13:04
Yorumlar (0)
Dengeli Hayat
Önlenebilir ve Tedavi Edilebilir Bir Sorun Olan Göz Kuruluğu Yaygın Bir Sorun
Elleri ve ayakları tutmayan Batmanlı Abbas’ın mucizesi
Kış, sadece soğuk değil, yenilenme mevsimidir
Çam Kozalağından Gelen şifa
Geleceğin Mimarları Usta Anneler
Her Şeyi Son Dakikaya Bırakmaktan Nasıl Kurtulabilirsiniz?
Çağımızın Problemi: Öfke
Daha Sağlıklı Bir Yaşlanma İçin, Zihni Güçlü tutacak 5 Kilit Öneri
Hurma Çekirdeğinin Faydaları Nedir. Nasıl Tüketilir?
Unutkanlığa Karşı Yeni Bir Alan mı? Uyku ve Koku İlişkisi
Dijital Çağda Başarılı ve Ahlaklı Çocuk Yetiştirmek
Keledoş veya Kelekoş
Anlaşılmak: Temel Bir İhtiyaç
Haz odaklı yaşam psikolojik çürümenin kapısını aralıyor
Mizahın gücü ve depresyon: Bilişsel esnekliğin bilimsel mekanizması
Güvenmek ve güvenilir olmak,
Şeb-i Yeldâ Nedir?
Hititlerde Tıp: Şifanın Bedenle Sınırlı Olmadığı Bir Dünya
Tevbelerimiz sadık mı?
Trabzon Hurmasıyla Gelen Şifa
Yeni Neslin Sessiz Tehlikesi: Cep Telefonu Kamburluğu!
İnsan zihni neden olumsuza odaklanır, bu eğilimle nasıl başa çıkılır?
Sıcak bir sarılma neden bu kadar iyi hissettiriyor?
A vitamini içeren gıdalar nelerdir
Çocuk, sınırsızlıkta değil, sınırda büyür
Karı-Koca Arasında Sevgi Bağını Geliştirme ve Devam Ettirme
Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Gelişim, zorluklarla yüzleştiğimizde başlar”
DUA
Mukus nedir, Vücuttaki işlevleri nelerdir
Her sabah 5 ıslatılmış badem tüketmenin mucize etkisi
Aşil Tendonu Nedir? Aşil Tendiniti Belirtileri, Nedenleri ve Tedavisi
İç Kulak İltihabı Nedir Belirtileri nelerdir?
Uyku Kalitesi Gençlerin Beyin Gelişiminde Etkili
Azimli ebenin geliştirdiği beşik emzirme kolaylığı sağlıyor
Kenger Otunun Faydaları Nelerdir?
Matematik evinde çocuklar eğlenerek öğreniyor
DSÖ uyardı: 150 dakikadan fazla oturuyorsanız sağlığınız tehlikede
Çok dilli olmak, beyni nasıl dönüştürür?
