Depresyondaki arkadaşınız için yapabilecekleriniz

 

29 Temmuz 2015 04:59
Depresyondaki arkadaşınız için yapabilecekleriniz




Çok sevdiğiniz, değer verdiğiniz bir arkadaşınızın depresyonda olduğunu görmeye dayanamıyor olsanız da ona moral verebilmek için öncelikle sizin güçlü olmanız gerekir. İşte yapmanız gerekenler...


  Hayatta en zor durumlardan birisi, çok sevdiğimiz bir kişinin sorunu olduğunu görüp onun için elimizden hiçbir şey gelmemesidir. Onun için üzülmekten başka hiçbir şey yapamıyor olmak da bize kendimizi kötü hissettirir.Hatırlamamız gereken ilk şey, sadece yanında olmanın bile çok büyük anlam taşıdığıdır. Hiç kimse kendini yalnız hissetmek istemez. Sevginizi hissettirmek bile karşınızdaki kişiye güç verecektir.Size yük olduğunu hissetmesine izin vermeyinSevdiğiniz kişinin depresyonda olduğunu, kendini sizden ve hayattan çektiğini fark etmek, onun sınırlarını ihlal etmeden, kendisini size yük hissettirmeden eskisi gibi yanında durabilmek en önemli adımdır.Arkadaş, dost ya da sevgili olarak yapmanız gereken, çözüm üretmek veya tedavi etmekten önce varlığınız ne ifade ediyorsa o rolde kalabilmektir. Ayrıca kendi duygularınızı ve sınırlarınızı tamamen ihlal etmeniz bir süre sonra diğer tarafa moral vermenizi de güçleştirebilir.Ne yapabilirsiniz- Rolde kalın. Kimsenin hasta bakıcısı, psikoloğu ya da rehber öğretmeni değilsiniz. - Yanında olun. Hep olduğunuz gibi olun yeter. Kaldı ki bu bile bazen çok zordur.- İyimser olun. İyimserlik çabuk unutulur.- Mutluluk da bulaşıcıdır. Mutluluk taşıyın. Kesinlikle hissedilir.  



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.