Gırtlak Kanseri Belirtileri

 

02 Aralık 2014 01:51
Gırtlak Kanseri Belirtileri




Boğazda, ses tellerinde veya bademciklerde hücrelerin anormal bir şekilde çoğalmasıyla ortaya çıkan kanser türüne gırtlak kanseri adı verilir.


  Boğazda, ses tellerinde veya bademciklerde hücrelerin anormal bir şekilde çoğalmasıyla ortaya çıkan kanser türüne gırtlak kanseri adı verilir. Yapılan araştırmalara göre gırtlak kanserini tetikleyen en önemli faktörler sigara, alkol ve sağlıksız beslenme alışkanlıklarıdır. Öksürük, ses tonunda değişim, yutkunmada zorluk, kulak ağrısı, boğaz ağrısı, kilo kaybı, boğazda iyileşmeyen yumru hissi gibi belirtilerle kendini gösteren boğaz kanseri genel olarak 50 yaş ve üstü bireylerde gözlemlenir.  Gırtlak kanserini erken teşhis etmek için dikkat etmeniz gereken unsurlar şunlardır;Ses KısıklığıAşırı soğuk veya sıcak içeceklerden dolayı zarar gören ses telleri ses kısıklığına yol açabilir ancak iyileşme göstermeyen bir ses kısıklığı varsa gırtlak kanseri belirtisi olabilir.Boğazda Yumru HissiBoğazınızda farklı bir şişlik ve yumru hissi varsa bunun sebebi gırtlak kanseri olabilir. Boğaz AğrısıÖzellikle yemek yerken şiddetlenen boğaz ağrıları kanserin ilerleyen evrelerinde kulak veya baş ağrısı olarak da görülebilir.ÖksürmekBaşlangıçta iltihaplı ve kokulu balgamlar şeklinde başlayan öksürükler ilerleyen evrelerde kanlı alabilir.Ağız KokusuGırtlak kanseri hastalarının sık şikâyet ettikleri semptomlardan biri de ağız kokusudur.Boğulma HissiNefes alırken güçlük çeken gırtlak kanseri hastaları boğularak ölecekmiş hissine kapılırlar.   



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.