Patlıcan kanserin düşmanı

 

14 Aralık 2014 20:15
Patlıcan kanserin düşmanı




Uzman Diyetisyen Serkan Tutar patlıcanın inanılmaz faydaları bulunduğunu belirterek, patlıcanın kansere düşman olduğunu söyledi.


  Sebzelerin genel özelliği olan yüksek lif içeriği olması patlıcan içinde geçerlidir. Birçok derde deva olan patlıcan içeriğindeki magnezyum sayesinde istemsiz kas kasılmalarını engeller.İçerisindeki B grubu vitaminleri nedeni ile sinirlerinizin yatışmasını sağlar. Bunun yanı sıra kansere karşı güçlü bir düşmandır.Patlıcanın, özellikle bağırsak sisteminin düzenli olarak çalışmasını sağladığına değinen Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, düşük şeker ve kalori içeriği nedeniyle şeker hastalarının patlıcanı tüketmesi gerektiğini belirtti. Patlıcanın, kolesterol problemine karşı önemini aktaran Tutar, “Yoğun ve stresli bir gün sonunun vazgeçilmez besini olabilir. Yüksek kolesterol probleminiz varsa bunun vücudunuza vereceği olumsuz etkileri azaltmaktadır" dedi.Patlıcanın kabuklarının hepsi soyulmamalıdır"Patlıcan, kızartılarak tüketildiğinde birçok olumlu etkisini kaybetmektedir"diyen Diyetisyen Serkan Tutar, sözlerine şöyle devam etti: "Ayrıca kabuğunda bulunan nasunin olarak adlandırılan flavanoid toksin maddelerin vücuttan atılmasında, hücre hasarının önlenmesinde ve vücudu kansere karşı korumada etkili bir maddedir. Bu nedenle kabuklarının hepsi soyulup tüketilmemelidir.”  



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.