A kan grubunda mide kanseri riski daha fazla

 

14 Aralık 2014 12:56
A kan grubunda mide kanseri riski daha fazla




Mide bölgesinde rahatsızlık ve ağrı, yutkunma zorluğu, mide bulantısı ve kusma, kilo kaybı, dışkıda kan gibi belirtilerle ortaya çıkan mide kanserine yakalanma riski A kan grubundaki kişilerde daha fazla.


  Dünyada kanserden dolayı ölüm sebepleri içinde 2. sırada yer alan mide kanseri, beslenme alışklanlıkları, yaş, cinsiyet, sigara kullanımı, obezite ve ailede mide kanseri görülmesi gibi durumlar sebebiyle ortaya çıkıyor.A grubunda risk yüzde 20 daha fazlaİstanbul Florence Nightingale Hastanesi doktorlarından Op. Dr. Cengiz Dibekoğlu hastalığa karşı birçok risk faktörünün olduğunu belirterek, A grubu kana sahip insanların diğer gruplara oranla yüzde 20 daha fazla mide kanseri riski taşıdığını kaydetti.Önleminizi alınMide kanseri riskini artıran bazı gıdaların belirlenmesi ve insanların bu konuda bilinçlenmesiyle birlikte son 30 yılda mide kanseri vakalarında önemli bir düşüş sağlanmıştır. Mide kanserinden yüzde 100 korunmanın bir yolu yok fakat riski yükselttiği bilinen gıdalardan uzak durarak önemli bir adım atabilirsiniz. Ailenizde mide kanseri veya herhangi bir kanser öyküsü varsa her yıl kontrol yaptırmak, kanser riskini kontrol altında tutmak adına en güvenli yoldur.Sigarayı bırakmak ise, diğer tüm kanser türleri gibi mide kanseri riskini azaltmak için de olmazsa olmaz koşul olarak dikkat çekiyor.  



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.