113 yaşındaki yazardan uzun yaşamın sırları

 

26 Aralık 2014 12:09
113 yaşındaki yazardan uzun yaşamın sırları




1901 doğumlu, dünyanın en uzun yaşayan insanları arasında yer alan ABD'li yazar Bernando LaPallo, uzun yaşamın sırlarını açıkladı.


  "Az Yaşlan/Çok Yaşa" isimli kitabın yazarı Bernando LaPallo, 1901 Brezilya doğumlu. Ailesiyle birlikte henüz 5 yaşındayken ABD'ye yerleşen LaPallo, yıllardır takip ettiği beslenme düzeni sayesinde 113 yaşında olmasına rağmen yeni emekli olmuş bir yetişkinin görünümüne sahip.İşte uzun yaşamın sırları:Ülkenin çeşitli bölgelerini gezerek sağlıklı yaşam konusunda seminerler veren LaPallo'nun beslenme düzeninde önem verdiği 5 gıda, sağlıklı ve uzun bir yaşam sürmenin yolunu arayanlara büyük ipuçları sağlıyor. LaPallo'nun öğretisine göre, insan neyle beslenirse odur.21:30'da yatıp sabah 3:30'da kalkıyorDaha çok organik sebze ve meyve ağırlıklı beslenen, bol su içen ve düzenli olarak yürüyüş yapan LaPallo, zihnini genç tutmak için de sürekli kitap okuyor ve bulmaca, dama gibi zihin egzersizlerine önem veriyor. Ayrıca olağan dışı bir durum olmadığı sürece en geç 21:30'da yatıp, sabah 3:30 ila 4 arasında uyanıyor.Nemlendirici krem yerine zeytinyağıLaPallo'nun sırrı ise en sevdiği gıdalarda saklı. En sevdiği 5 gıdayı zeytinyağı, sarımsak, tarçın, bal ve çikolata olarak sıralayan yazar, insanlara duş sonrası nemlendirici yerine ciltlerine zeytinyağı sürmelerini tavsiye ediyor. 113 yaşındaki sağlıklı yaşam uzmanına göre bu, cildi kırışıklıklardan koruyor.Karaciğer ve bağırsakların temiz tutulması önemliLaPallo ayrıca, karaciğerin ve bağırsakların temiz tutulmasının sağlıklı bir yaşam sürdürmekte önemli yeri olduğunu söylüyor. Büyükannesinin 107, annesinin 105, babasının ise 99 yaşına kadar yaşadığını belirten yazar, anne tarafından akrabalarında da 89 yaşından daha erken yaşta vefat eden kimsenin olmadığını söylüyor.Uzun yaşamın sırrı: Genler değil sağlıklı beslenmeAncak LaPallo'nun torunu Ekayani Erika Chamberlin, dedesinden gelen mirasın genlerden çok beslenme düzeni olduğunu ifade ederek, sağlıklı yaşam için bundan daha önemli bir şeyin olmadığını belirtiyor.  



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.