Sağlıklı bir uyku için koyu renk nevresim seçin

 

06 Ocak 2015 22:50
Sağlıklı bir uyku için koyu renk nevresim seçin




Sağlıklı ve rahat bir uyku için kullandığınız nervresimden perdenizin rengine kadar birçok seçim önemli bir etken. Peki, iyi bir uyku için en iyi ortam nasıl olmalı?


  Ortamınızı hazırladınız, her şey güzel, ama yine de uyuyamıyor musunuz? Siz de yattıktan kısa bir süre sonra birden bire uyanıyor, boynunuzda terlemeler başlıyor, sık sık tuvalet ihtiyacı duyuyorsanız bunların temelinde uyku bozukluğu yatıyor olabilir.Ciddi sağlık sorunlarına yol açıyorUyku bozukluklarının birçok sorunu da beraberinde getirdiğini belirten Prof. Dr. Çelikoğlu,"Sonuçta kalp atışlarımız bozulmaya başlar, her uyanıklık yüksek sempatik sistemimizi tetiklediği için tansiyona neden olabilir, insülin salınımları bozulduğu için şeker hastalıklarına neden olabilir, şişmanlamaya yol açabilir" dedi.İyi bir uyku için en uygun ortamSağlıklı ve rahat bir uyku için kullanılan nevresimlerin ışığı absorbe eden koyu renkli olmasına özen gösterilmesi gerektiğini anlatan Prof. Dr. Çelikoğlu, yatak odasındaki perde seçiminde de ışığı geçirmeyen, koyu tonlar tercih edilmesi gerektiğinin altını çizdi.  



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.