Günde iki bardak süt içmenin faydaları

 

01 Haziran 2015 03:55
Günde iki bardak süt içmenin faydaları




Beslenme ve Diyet Uzmanı Cansu Kolukırık, sütün bağışıklık sistemini güçlendirmesinin yanında, kan basıncının düzenlenmesinde ve bazı kanser türlerinin önlemesinde koruyucu görevi olduğunu söyledi.


  Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Cansu Kolukırık, 21 Mayıs Dünya Süt Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Bir yaşından sonra ister çocuk ister yetişkin olsun en az 2 su bardağı süt tüketilmelidir. 6 yaşındaki bir çocuğun tükettiği bir su bardağı sütte ihtiyacı olan kalsiyumun yüzde 52’si, potasyumun yüzde 30’u, proteinin yüzde 35’i, B1 vitamininin yüzde 11, B2 vitamininin yüzde 44’ü, B6 vitamininin yüzde 14’ü, çinkonun yüzde 12’si, fosforun yüzde 55’i, magnezyumun da yüzde 18’i bulunmaktadır. 6 ve 16 yaşlar arasında ise günlük tüketilen süt miktarı 3-4 su bardağı süte çıkarılabilir” diye konuştu.Çağımızın büyük sağlık sorunlarından biri olan obezite için düşük yağlı sütlerin bir kurtarıcı olarak, yağ yakmayı hızlandırdığını belirten Kolukırık, “Sütün faydaları saymakla bitmez. En önce kemikleri güçlendirir, vücudu zinde tutar, kabızlık şikayetlerini ortadan kaldırır, sağlıklı saçlar için hücreleri yeniler, içerdiği yüksek miktarda potasyum ve magnezyum sayesinde kan basıncını sağlıklı seviyede tutar kalbinizi korur” dedi.Cansu Kolukırık, 3 bardak sütten alınan kalsiyumun farklı gıdalardan alınması istenirse 5 kilo et veya 8 kilo elma tüketilmesi gerektiğini ifade ederek, “Sütü açık alıyorsanız mutlaka güvendiğiniz bir sütçüden almanız ve iyice kaynatarak tüketmeniz gerekiyor. Hazır süt kullanıyorsanız ise alırken mutlaka son kullanma tarihine bakmalı, uzun ömürlü sütlerden de uzak durmalısınız” şeklinde konuştu.  



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.