Türkiye Kanser Enstitüsü 6 ay içinde kurulacak

 

29 Kasım 2014 11:31
Türkiye Kanser Enstitüsü 6 ay içinde kurulacak




Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) bünyesinde 6 ay içinde Türkiye Kanser Enstitüsünün kurulacağını bildirdi.


  Gümüş,  yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından önceki gün onaylanan kanunla İstanbul'da kurulması netlik kazanan Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığında, Türkiye'nin sağlık sorunlarına yönelik bilimsel çalışmaların yapılmasının öngörüldüğünü söyledi.Kuruluşun sağlık alanında Türkiye'ye yeni bir vizyon sağlayacağına işaret eden Gümüş, TÜSEB bünyesinde, kanser, biyoteknoloji, anne, çocuk ve ergen sağlığı, kronik hastalıklar, geleneksel ve tamamlayıcı tıp, sağlık hizmetleri kalite ve akreditasyon enstitüleri kurulacağını anlattı.Bu enstitülerde, üniversitelerle ortaklaşa Ar-Ge çalışmaları da yürütüleceğine değinen Gümüş, şöyle konuştu: "Ülkemizde kanser giderek artıyor. Bu doğrultuda ilk kurulacak enstitü kanser ile ilgili olacak. Türkiye Kanser Enstitüsü, 6 ay içinde kurulumunu tamamlar. Kanser tedavisi gibi konuların araştırma çalışmaları bu enstitüde gerçekleştirilecek. Örneğin meme kanseri konusunda bir çalışmamız var. Bununla ilgili bilimsel çalışmaları koordine eden, Türkiye'deki bütün kaynakları birleştirerek ve kendi kaynaklarını da vererek bilim adamlarına yol açacak bir merkez burası."Gümüş, merkezi İstanbul'da olacak TÜSEB'in kuruluşunun 3 ay içinde tamamlanacağını ifade etti.  



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.