Uzun süre tok tutuyor! Diyetinizden eksik etmeyin

 

30 Kasım 2014 19:39
Uzun süre tok tutuyor! Diyetinizden eksik etmeyin




Diyet yaparken uzun süre tok tutan ve kilo kaybına destek olan besinleri tercih etmek gerekir.Uz­man Di­ye­tis­yen Şeb­nem Kan­dı­ra­lı, dü­şük gli­se­mik in­dek­se sa­hip olan ar­mu­dun da­ha uzun sü­re tok tut­tu­ğu­nu, ki­lo kay­bı­na des­tek ol­du­ğu­nu be­lirt­ti.


  Kan­dı­ra­lı, “Kan şe­ke­ri se­vi­ye­si­nin kon­tro­lü­ne yar­dım­cı ol­du­ğu için di­ya­bet has­ta­la­rı da tü­ke­te­bi­li­r” de­di.İşte armudun  faydaları…Has­ta­lık­la­ra kar­şı sa­va­şan ser­best ra­di­kal ha­sa­rı­na kar­şı hüc­re­le­ri ko­ru­yan. an­ti­ok­si­dan C vi­ta­mi­ni ve kan ba­sın­cı­nı den­ge­le­yen po­tas­yum içe­rir. 1 ta­ze ar­mut gün­lük C vi­ta­mi­ni ih­ti­ya­cı­nın yüz­de 10’u­nu, gün­lük po­tas­yum ih­ti­ya­cı­nın da yüz­de 5’i­ni kar­şı­lar. 1 or­ta boy ar­mut 96 ka­lo­ri.Ki­raz ve­ya ki­vi gi­bi aler­jik re­ak­si­yon gös­ter­mez bu yüz­den be­bek­ler ka­tı be­sin­le­re baş­la­dık­la­rın­da kul­la­nı­lan ilk mey­ve­ler­den­dir.Yük­sek kan ba­sın­cı­nı ve in­me­yi ön­ler. Gün­de 1 ar­mut in­me ris­ki­ni yüz­de 52 azal­tır.Bü­tün tü­ke­til­me­si lif içe­rik­le­rin­den ötü­rü ba­ğır­sak sağ­lı­ğı­nı ko­rur. Ar­mut­ta­ki pek­tin di­üre­tik­tir, ha­fif bir lak­sa­tif et­ki­si var­dır. Dü­zen­li ar­mut su­yu tü­ke­ti­mi ba­ğır­sak ha­re­ket­le­ri­ni dü­zen­ler.Bir bü­yük bar­dak ar­mut su­yu ate­şi dü­şür­me­de et­ki­li.Ar­mut­ta­ki an­ti­ok­si­dan öğe­ler ba­ğı­şık­lık sis­te­mi­ni güç­len­di­rir. So­ğuk al­gın­lı­ğı­nın gel­di­ği­ni his­se­di­yor­sa­nız ar­mut su­yu için.An­ti enf­la­ma­tu­ar et­ki­si var­dır, çe­şit­li il­ti­ha­bi has­ta­lık du­rum­la­rın­da ağ­rı­yı ha­fif­let­mek için kul­la­nı­lır.Yük­sek oran­da bor içe­rir. Bor vü­cut­ta kal­si­yu­mu ko­rur, os­te­opo­ro­zu ön­ler ve­ya ge­cik­ti­rir.Bo­ğaz so­run­la­rı­nı en­gel­ler. Ar­mut su­yu, balla kay­na­tı­lıp, ılık tü­ke­til­irse bo­ğaz ve ses tel­le­rini iyi­leş­ti­rir.Yük­sek pek­tin içe­ri­ği ko­les­te­rol se­vi­yesi­nin dü­ş­me­si­ne yar­dım­cı­dır.  



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.