Göğüs Kanserini Önlemede Etkili 5 Yöntem

 

02 Aralık 2014 05:15
Göğüs Kanserini Önlemede Etkili 5 Yöntem




Yapılan araştırmalara göre kadınlarda rahim ve cilt kanseri kadar yaygın olan göğüs kanseri çeşitli faktörler yüzünden ortaya çıkabilir.


  Yapılan araştırmalara göre kadınlarda rahim ve cilt kanseri kadar yaygın olan göğüs kanseri çeşitli faktörler yüzünden ortaya çıkabilir. Bu faktörlerin başında genlerde kansere eğilimli hücrelerin olmasıdır bu da aile öyküsünü oldukça önemli kılmaktadır. Daha önce tek bir memede göğüs kanseri teşhisi konulmuş olması veya hastanın farklı türde kanser hastalıkları geçirmiş olması, yaşam tarzı, çocuk doğurmamış veya emzirmemiş olmak, geç yaşta çocuk sahibi olmak, erken yaşta adet görmek ve menopoz gibi nedenler göğüs kanserini tetiklemektedir. Göğüs kanseri hakkında bilgi sahibi olmak erken teşhis için oldukça önemlidir, Yapılan birçok araştırma alkol tüketimi ile göğüs kanseri riski arasında doğru orantılı bir ilişki bulmuştur. Alkol tüketimi arttıkça göğüs kanserine yakalanma riskiniz artmaktadır. Egzersiz Yapmayı İhmal EtmeyinDoktorlar tarafından önerilen haftada en az 3 gün egzersiz yapmanız yönünde bize göre ne kadar çok vakit ayırırsanız o kadar çok göğüs kanseri riskini azaltmış oluyorsunuz.Kilo VerinAşırı kilolu olmak göğüs kanseri riskini arttırmaktadır. Yapılan araştırmalara göre obezite rahatsızlığı olan kadınlarda da göğüs kanseri daha sık görülmektedir. Bu nedenle eğer kilo probleminiz varsa bir beslenme uzmanı kontrolünde sağlıklı bir şekilde kilo verin.Düzenli Olarak Muayene OlunHem doktor yardımı alarak düzenli olarak göğüs muayenesi yaptırın hem de kendiniz elinizle göğsünüzün çevresinde oluşmuş herhangi bir şişlik veya şeklinde değişiklik olup olmadığını kontrol edin.40 Yaş SonrasıÖzellikle 40 yaş sonrası artan göğüs kanseri riskini en aza indirgemek için yılda bir kez mutlaka momografi çektirin.  



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.