Öfke Yönetimi Nedir?

 

05 Aralık 2014 15:20
Öfke Yönetimi Nedir?




Öfke yönetimi (ya da öfke kontrolü), öfkenizi doğru yerde ve doğru bir biçimde ifade etmeyi öğrenmektir. Öfkelenmeye başladığınızı fark ettiğinizde, sizi öfkelendiren şeyi serinkanlılıkla değerlendirme ve durumla yapıcı bir şekilde ilgilenme yöntemidir.


  Öfke yönetimi (ya da öfke kontrolü), öfkenizi doğru yerde ve doğru bir biçimde ifade etmeyi öğrenmektir. Öfkelenmeye başladığınızı fark ettiğinizde, sizi öfkelendiren şeyi serinkanlılıkla değerlendirme ve durumla yapıcı bir şekilde ilgilenme yöntemidir. Öfke yönetimi, sizi öfkeli hissetmekten alıkoymaya ve öfkenizi bastırmanızı sağlamaya çalışmaz. Eğer onu nasıl ifade edeceğinizi bilirseniz, öfke sağlıklı, normal bir duygudur. Mesele, öfkenizin sonucunda doğacak tepkinin, sizin kontrolünüzde olmasıdır. Öfke yönetimiyse bunu nasıl yapacağınızı öğrenmektir. Düş kırıklıklarınızı nasıl kontrol edebileceğinizi, öfke kontrol yöntemlerini kullanarak kendi kendinize de öğrenebilirsiniz. Ama en etkin yaklaşım, öfke kontrolü derslerine katılmak, bu işi uzmanlarından öğrenmektir.  



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.