Cilt için hamsi

 

10 Aralık 2014 15:47
Cilt için hamsi




Deriyi kurutan, lekelendiren ve yaşlanmasını kolaylaştıran en önemli faktörün güneş olduğunu belirten Dermatolog Doç. Dr. Emel Erdal Çalıkoğlu, Ülkemizde güneş ışınları kış aylarında da kuvvetli olduğu için her mevsim korunmak gerekir. Cildiniz için yoğurt ve hamsi tüketin dedi


  Kış aylarında cilt sağlığını korumanın yollarına değinen Dermatolog Doç. Dr. Emel Erdal Çalıkoğlu, soğuk havalarda güçlü nemlendiriciler kullanılmasını önerdi.Ciltte kurumanın, canlılığın azalmasına ve erken yaşlanmaya neden olduğunu vurgulayan Çalıkoğlu, hem yaz hem de kış aylarında dermatolog tavsiyesi ile yaşa uygun nemlendirici özelliği olan medikal kozmetik ürünler kullanmanın deri yaşlanmasını geciktirebildiğini belirtti.Ülkemizde kış güneşinin de etkili olduğunu, bu nedenle cilt tipine uygun güneş koruyucu özelliği de olan nemlendirici ürünlerin her sabah yüze uygulanması gerektiğini aktaran Çalıkoğlu "Yaşı 35'in üzerindeki kişilerde yaşlanmayı geciktirici özelliği olan bir gece kreminin deri bakımına eklenmesi uygundur. Deri temizliğinde renkli, kokulu duş jelleri yerine beyaz, kokusuz kalıp sabunlar tercih edilebilir. Vücuttaki deri kuruluğunu engellemek için de her banyo sonrasında tüm vücuda nemlendirici uygulamak gereklidir" dedi.CİLT DOSTU YOĞURT VE HAMSİ!Kış aylarında beslenme alışkanlıklarının da cilt sağlığını etkilediğini aktaran Doç. Dr. Çalıkoğlu'nun bu konudaki önerileri ise, "Bol su içilmesi, probiyotikli yoğurtlar, mısır, omega üç yağ asidinden zengin balıklar (Örneğin hamsi) cildin daha sağlıklı olmasını sağlar. Çin'de yoğun olarak tüketilen yeşil çay ve soyanın, içeriğindeki fenol ve genistein maddeleri nedeniyle yaşlanmayı geciktirdiği ve deri kanseri oluşumunu engellediği de bilinmektedir. Son olarak stresten uzak durulmalıdır. Huzurlu ve dengeli bir yaşam sadece ruh sağlığı için değil cilt güzelliği için de önemlidir" şeklinde oldu.  



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.