Anne-Baba yüreği, acılara göğüs geriyor

 

23 Mayıs 2014 03:14
Anne-Baba yüreği, acılara göğüs geriyor




Soma'da yaşanan maden faciasının sorumlusu olarak gösterilen şirketin yöneticilerinin aileleri suçları varsa çeksinler diyor


  Soma’da yaşanan maden faciasının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilen Ramazan Doğru’nun annesi Ummuhan Doğru ile babası Turgut Doğru, yaşanan üzücü olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Geçimlerini çiftçilikle sürdüren Milaslı aile, maden faciası ve sonrasında yaşanan gelişmelerin kendilerini derinden üzdüğünü belirtti.Oğlunun işinde çok titiz davrandığını anlatan Turgut Doğru, şöyle konuştu: İş yoğunluğu nedeniyle, bizleri sadece bayramda bir gün ziyaret edebilirdi. O ziyaretinde de telefon elinden düşmez, devamlı işçileriyle haberleşir, maden hakkında talimatlar verirdi. İşine bu kadar sahip çıkan birinin kusurlu olacağını düşünmüyoruz. Oğlumuzun suçsuzken suçlu gösterilmesini istemeyiz ama eğer bu olayda hatası varsa cezasını çeksin.Tutuklanan Soma Maden İşletmeleri Genel Müdürü Ramazan Doğru’nun babası 76 yaşındaki Turgut Doğru, üzücü haberi alır almaz hemen Soma’ya gittiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Haberi televizyondan öğrendim araba tutup Soma’ya gittim. Orada gördüklerim beni derinden üzdü. Acıyı tam kalbimde hissettim, ağladım dualar ettim. Orada madenci aileleri, çalışanları, yakınları hep birlikte millet olarak çok üzüldük. Uykularım kaçtı, yemeden içmeden kesildim hâla geceleri uyuyamıyorum. Böylesine bir acıya sebep olan sorumlular varsa cezasını çekmeli.”“RAMAZAN ÇOK MERHAMETLİDİRTutuklanan oğlunun işine verdiği öneme dikkat çeken Turgut Doğru, oğlunun işçilerinin sorunlarıyla da ilgilendiğini ifade ederek şunları kaydetti; “İşyerinde oğlumu seven çoktur. İşçiler bayramlarda hep arar, onun halini hatırını sorardı. O aynı şekilde işçilerinin sorunlarını çözmek için gayret gösterirdi. Bayramlarda bir gün gelirdi. Bazen bize haber vermeden, bizlerle vedalaşmadan Soma’ya giderdi. Aradığımızda ‘Baba madenin başında olmam gerekti, vedalaşamadım kusuruma bakmayın. Burada birinin burnu kanasa ben çok vicdan azabı çekerim’ derdi.”“İŞÇİLERİ İÇİN KURBAN KESERDİ”Anne Ummuhan Doğru (66) da oğullarını yokluk içinde okutup bu zamanlara getirdiklerinin altını çizerek sözlerini şöyle tamamladı: “Oğlum yokluğu gördü. Biz onu çok zor şartlarda okuttuk. Tatillerinde gelir tarlada çalışırdı. Elinden her iş gelirdi. İnsani yönü çok ağır basan bir çocuktur. Kurban Bayramı’nda işçileri için madende 6-7 kurban keserdi. Onlarla hep kol kola, omuz omuzaydı. Yaşanan bu acı bizleri derinden etkiledi. Kimbilir kaç aile babasız kaldı, kaç çocuk babasız kaldı. Kaç anne kocasız, evlatsız kaldı. Ölen işçi ailelerinin, milletimizin başı sağolsun.”  



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.