Stres Hücrelere Zarar Veriyor

 

17 Aralık 2014 17:52
Stres Hücrelere Zarar Veriyor




Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Mutlu Demiray, yoğun stres ve sıkıntı durumunda artan elektrik enerjisinin hücrelere zarar verdiğini bildirdi.


  Stres artığında ve kişi sinirlendiğinde vücutta değişiklikler meydana geldiğini belirten Demiray, "Bunların en önemlilerinden bir tanesi de hücrelerin duvarlarındaki enerjinin artışıdır. Hücre duvarındaki elektriksel enerjinin artması hücrelere zarar vermektedir. Uzun süre stres ve yüksek dozda sinire maruz kalındığında elektriksel enerji vücudumuzda birikir. Bu biriken enerjiyi hızla vücudunuzdan uzaklaştırmak zorundasınız. Enerji vücudunuzda kaldıkça hücrelerinize ve size zarar verir" dedi.Stresliyken güzel düşüncelere odaklanınKişi ne kadar sağlıklı ve mutlu olursa hücrelerinin de o kadar sağlıklı olacağını dile getiren Demiray, strese maruz kalınan zamanlarda, kişinin hayatıyla ilgili olumlu, güzel düşüncelere odaklanması, sevilen insanların akla getirilmesinin önemli olduğunu ifade etti.Çıplak ayakla toprağa basmak rahatlatıyorStres ve öfkenin kanser oranlarını artırmada önemli bir etken olduğunu belirten Demiray, "Stres ve sinir insan vücudunda negatif etkili enerjiyi ve hücresel düzeyde transmembran enerjiyi arttırır. Zamanla hücreler zarar görmeye başlar. Kanserli hücrelerle normal hücreler arasındaki en önemli farklılıklardan biri hücre duvarlarındaki enerjinin farklılığıdır. Kanser hücreleri, normal hücrelerden 7 - 8 kat daha fazla hücre duvarı enerjisine sahiptir. Her stres durumu yaşadığınızda ve sinirlendiğinizde hücreler, kanser hücrelerine benzer özelliklere sahip oluyor. Hücrelerdeki enerjinin normale dönmesi için çıplak ayakla toprağa temas edip vücudunuzdaki enerjiyi boşaltırsanız rahatlamaya başlarsınız" dedi.  



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.