Anne Olunca Bırakmanız Gereken 7 Endişe

 

06 Ocak 2015 16:43
Anne Olunca Bırakmanız Gereken 7 Endişe




Anne olmak, çok özel bir duygu olsa da getirdiği sorumlulukla endişelere yol açabilir. Bu yersiz endişelerin uykularınızı kaçırmasına izin vermeyin.


  Anne olduğunuzda artık endişelenmekten vazgeçmeniz gereken konular vardır. Ebeveynlikle gelen sorumluluk pek çok endişeyi de beraberinde getirse de bazıları oldukça yersizdir.Çocuğunuzu çok fazla seveceğinize dair endişeBebeğinizi çok fazla seveceğinizden endişe etmemelisiniz. Bu imkansız. Bebekler alabildikleri kadar çok sevgiye ihtiyaç duyarlar. Eğer çocuğunuza sınırlamalar koymaz ya da doğru ile yanlışı birbirinden ayırmayı öğretmezseniz bu endişelenmeniz gereken sonuçlar doğurabilir. Ama çocuğunuzu çok fazla seveceğiniz endişesi anlamsızdır.Çocuğunuzun sizi sevmeyeceğine dair endişeBebeği ve annesi arasında tarif edilemez bir bağ vardır. Çocuğunuzun size sinirli olduğu zamanlar olabilir, hatta ergenlik döneminde nefret ettiğini düşündüğü zamanlar bile olabilir ama sizi sevmemesi imkansızdır. Hepsi geçecek, sevgisi baki kalacaktır.Ne yapacağınızı bilmediğinize dair endişeBir anne olduğunuzda bilmeniz gereken her şeyi bilememeniz doğaldır ama öğreneceksiniz. Ayrıca anneliğin bir kısmı içgüdü ve sezgilere dayanır. Tarifi olmayan bir şekilde, sezgileriniz bebeğinizin ihtiyaçlarını karşılamanıza yardımcı olacaktır. Bebeğinizi sevmeyeceğinize dair endişeBebeğinizi sevmeyeceğinize dair endişelenerek zaman kaybetmekten vazgeçin. Bebeğinizle aranızdaki bağ doğal olarak oluşur. Hamile kaldığınız an çocuğunuzu sevmeye başlarsınız ve doğumdan sonra da bağ gelişmeye, büyümeye başlar.Kötü bir anne olacağınıza dair endişeBu oldukça genel bir endişedir ve çoğu anneyi zaman zaman rahatsız etmektedir. İşin gerçeği mükemmel bir anne olmayacaksınız çünkü zaten mükemmel anne diye bir şey yok. Siz bir insansınız ve her insan gibi hatalar yapacaksınız, ebeveynlik döneminde de. Bu iyi bir anne olamayacağınız anlamına gelmiyor. Elinizden geleni yapmanız iyi bir anne olmanıza yetecektir.Bebek sahibi olduğunuza pişman olacağınıza dair endişeÇok nadir görülse de bazı anneler doğum yaptıklarına pişman olabilirler ama bu oldukça alışılmadık bir durumdur. Eğer hamile olduğunuza sevindiyseniz, doğurduğunuza pişman olmanız mümkün değildir. Anne olduktan sonra değişen hayatınız sizi hayal kırıklığına uğratamaz çünkü çok daha güzel olacak.Yeterince güçlü olmadığınıza dair endişeAnnelik serüveninde ara sıra kendinizi yeterince güçlü hissetmeyebilirsiniz, bu yaygın bir ruh halidir. Bu endişeden kurtulmalısınız çünkü anne olmak sizi eskisinden daha güçlü kılacaktır. İçinizdeki koruyucu annelik içgüdüsü dışarı çıkacaktır.  



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.