Kar, hastaları mağdur etmeyecek

 

11 Ocak 2015 02:47
Kar, hastaları mağdur etmeyecek




Rize Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, olası kar yağışı durumunda diyaliz hastaları ve doğumuna bir ay kalmış gebeleri, istedikleri takdirde kar engeli tamamen ortadan kalkıncaya kadar il ve ilçe merkezlerindeki hastanelere yakın devlete ait tesislerde ücretsiz misafir edeceklerini bildirdi.


  Özellikle acil hastalar ve hamilelerle diyaliz hastaları gibi kronik hastalığı olanlar için son derece önem arz ettiğini dile getiren Tepe, "Yoğun kar durumunda özellikle yüksek mahalle ve köylerimize ulaşmada zorluklar çekilmekte. Bu sebeple yaşlılarımız, kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımız, diyaliz hastalarımız ve gebelerimiz endişeye kapılmasın. Bütün imkanlar seferber edilmiştir" dedi.Diyaliz ünitelerine talimat verilerek seans zorunluluğunun kaldırıldığını ifade eden Tepe, "Diyaliz hastalarımız kar engeli ortadan kalkıncaya dek 'diyaliz seansına geç kaldım' endişesi yaşamayacak. Yine diyaliz hastalarımız ve doğumuna bir ay kalmış gebelerimizi, istedikleri takdirde kar engeli tamamen ortadan kalkıncaya kadar il ve ilçe merkezlerindeki hastanelere yakın devlete ait tesislerde ücretsiz misafir edeceğiz" diye konuştu.Tepe, kardan dolayı yolların kapanması durumunda hastaların panik ve endişeye kapılmamalarını isteyerek, şunları söyledi: "Ekiplerimiz, kar engeli zaman kaybettirse dahi mutlaka kendilerine ulaşacaklar. Bu amaçla başta kar ambulanslarımız ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibimiz olmak üzere, ilgili birimlerimizin tümü aktif çalışmakta. Ayrıca gönüllülük esasına dayalı kurulan, bünyesinde dağcılardan itfaiye, sivil savunma ve sağlık personeline kadar geniş yelpazede birçok birimi barındıran Rize Kurtarma Ekibi (RİKE), olası mahsur kalma olaylarına müdahaleye hazır durumdadır. Yine RİKE bünyesinde görev alan Rize off-road kurtarma ve Ardeşen offroad ekipleri, 4x4 paletli modifiye araçlarıyla sağlık personeli eşliğinde, ulaşım engeli yaşayan diyaliz ve taşınması uygun diğer hastaların nakline yardım edecek."Mustafa Tepe, hastaların 112 Acil Servis hattından yardım etmeleri durumunda ellerinden geldiğince yardımcı olacaklarını kaydederek, böyle bir süreçte, gerekmedikçe söz konusu hattın meşgul edilmemesine özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı.  



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.