İyileştirici Etkisi Olan Bitkisel Yağlar

 

13 Ocak 2015 18:48
İyileştirici Etkisi Olan Bitkisel Yağlar




Gün geçtikçe yaygınlaşan alternatif egzersiz, tedavi ve arınma yöntemleri sizleri doğayı daha iyi tanımaya teşvik ediyor.


  Gün geçtikçe yaygınlaşan alternatif tedavi ve arınma yöntemleri sizleri doğayı daha iyi tanımaya teşvik ediyor. İnsanlığın var oluşundan beri bitkiler en iyi şifa kaynaklarından biri olarak görülmüştür ve o dönemde şimdiki olanaklara sahip olmayan çeşitli insan ırkları çareyi doğada aramakta bulmuşlardır. Biz de sizler için iyileştirici etkisi olan bitkisel yağları araştırdık;AdaçayıYapılan bir araştırmaya göre adaçayı koklayanlar ile koklamayanlar stres altındayken farklı tepkiler veriyorlar. Kan basıncını düşürmede, rahatlatmada, hafızayı güçlendirmede ve konsantrasyonu arttırmada etkili olduğunu kanıtlanan adaçayı bitkisinin yağını zihninizi arındırmak için tercih edebilirsiniz.NaneNane bitkisinin yağını koklamak insan vücudunda stres hormonu olarak bilinen kortizol seviyesini düşürüyor. Bu yüzden stresli, endişeli veya gerginken nane bitkisinin yağını tercih edebilirsiniz.BiberiyeBiberiye bitkisinin yağı yapılan araştırmalara göre beyin fonksiyonlarını geliştiriyor ve aynı zamanda yorgunluk hissini alarak kendinizi enerjik hissetmenizi sağlıyor.Portakal Portakal bitkisi yağı tıpkı nane gibi stresi, endişeyi ve gerginliği alarak rahatlamanızı sağlıyor.TarçınTarçın yağı koklamak yoğunlaşma problemlerini çözme konusunda oldukça etkilidir. Yapılan araştırmalara göre tarçın yağı koklamak odaklanmayı arttırıyor.LavantaÖzellikle regl öncesi dönemde tavsiye edilen lavanta her daim rahatlatıcı özelliğiyle bilinir ancak sadece bu değildir aynı zamanda depresif ruh halinden de sizleri korur.  



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.