Diş fırçanıza dışkı bulaşıyor

 

14 Haziran 2015 18:17
Diş fırçanıza dışkı bulaşıyor




Quinnipiac Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre, milyonlarca insan her gün dişlerini başkalarının dışkısıyla fırçalıyor.


  ABD'deki Quinnipiac Üniversitesi tarafından yapılan araştırmanın sonuçları, milyonlarca insanın her gün dişlerini başkalarının dışkısıyla fırçaladığını ortaya çıkardı.Şaşırtıcı gerçek, ortalama 9.4 kişi tarafından ortak kullanılan banyolardaki dışkı organizmalarının yayılımının incelenmesiyle açığa çıktı. Daily Mail'de yer alan habere göre; inceleme sonucunda insan dışkısında bulunan çubuk şeklindeki dışkı organizmaların, sifonun çekildiği an da bunlardan biri, hava yoluyla diş fırçalarına bulaştığı öğrenildi.Diş fırçalarının yüzde 60'ı kirleniyorİncelenen diş fırçalarının ortak kullanılan banyolardan alındığı araştırmada, saklama yöntemi ne olursa olsun diş fırçalarının en az yüzde 60'ının kirlendiği sonucuna varıldı. Söz konusu araştırma, ortak kullanılan banyolarda bulunan diş fırçalarına dışkı organizmalarının bulaşma ihtimalinin yüzde 80 olduğunu gösterdi. Ayrıca, diş fırçası kabı kullanmak da bakteri üremesinin önüne geçmiyor, hatta bakteri üremesi için daha uygun bir ortam sağlıyor.Diş fırçaları, hepatit gibi birçok hastalığın yayılmasına neden olabiliyor.  



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.