Ramazan’da Gündüzleri Uyuklamamak İçin Bu Besinleri Tüketin

 

17 Haziran 2015 22:45
Ramazan’da Gündüzleri Uyuklamamak İçin Bu Besinleri Tüketin




İş hayatımızı olumsuz etkileyen uykusuzluk, Ramazan’da daha sık görülüyor. Yaz aylarında sıcak havanın oluşturduğu rehavete, açlık ve susuzluk da eklenince, gün boyu süren bir uyku hali yaşanıyor. Ayrıca iftar ve sahur arasındaki süre kısa olduğu için birçok kişi sahura kadar uyumamayı tercih ediyor.


  Ramazan ayını uyuyarak geçirmemek için günlük beslenme alışkanlıklarımızın dışına çıkmadan, sebze ve meyve tüketerek uyku sorununu ortadan kaldırabiliriz.Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Hayrettin Mutlu, kan şekerinin ani iniş ve çıkışını engelleyen yiyeceklerin yorgunluk ve uyku halini ortadan kaldıracağını belirtiyor. “Eğer besin tüketiminde aşırıya kaçarsak kan şekerimiz aniden yükselecek ve uykuya olan yönelimimiz artacaktır.” diyen Dyt. Hayrettin Mutlu, aşırı ve hızlı yemekten uzak durarak sağlıklı bir Ramazan geçirmenin mümkün olacağını söylüyor.Sahurda ise kepekli un, esmer şeker, kepekli pirinç, baklagiller, meyve, patates ve haşlanmış yumurta gibi yiyecekler öneren Dyt. Hayrettin Mutlu, bu besinlerin uykusuzluğu ve konsantrasyon bozukluğunu en aza indireceğini belirtiyor.  



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.