D Vitamini İhtiyacının Karşılanması İçin Güneşte Ne Kadar Kalınmalı?

 

17 Haziran 2015 18:32
D Vitamini İhtiyacının Karşılanması İçin Güneşte Ne Kadar Kalınmalı?




D vitamini eksikliği adeta bir salgın halini alıyor. Neredeyse her üç kişiden birinin kan tahlilinde D vitamini eksikliği saptanabiliyor.


  Bunun önemli sebebinin ise kişilerin zamanını kapalı ortamlarda geçirmesi, açık ortamlarda daha fazla hava kirliliğine maruz kalması, bu yüzden de güneşten daha az yararlanılması olarak açıklanıyor. Kalp ve Damar Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman Akdemir, “Yeterli D vitamini alımı için uzmanlar mayıs–eylül ayları arasındaki dönemde günde yarım saat süreyle güneş kremi sürmeden kollar ve bacakların güneş görmesi gerektiğini ifade ediyorlar. Gerçekte bu aylarda gün ortasında 5-10 dakika süreyle bile tenimizin bu biçimde güneşe maruz kalması günlük D vitamini ihtiyacımızın 2-3 katını temin edebilmemiz için yeterli.” diyor.  



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.