Deniz suyu cilt dostu

 

26 Haziran 2015 17:09
Deniz suyu cilt dostu




Deniz suyunun içeriğinde bulunan potasyum klorür cildin elastikiyetini koruyarak cildi pürüzsüz, canlı ve genç hale getirir.


  Havaların ısınması ile birlikte sıcak havalardan bunalanların sahil beldelerini doldurmaya başladığı şu günlerde Estetik International Sağlık Grubu doktorlarından Op. Dr. Yücel Sarıaltın, uygun saatlerde ve güneşin zararlı etkilerinden koruyan kremlerle desteklenmiş güneş ve deniz banyosunun, cilt için son derece faydalı olacağını söyledi.  Deniz ve deniz suyunun faydalarını anlatan Estetik International Sağlık Grubu doktorlarından Op. Dr. Yücel Sarıaltın,“ Ülkemiz yaz aylarında eşsiz güzelliğiyle, deniz, güneş ve deniz suyunun tüm nimetlerinden faydalanabileceğimiz bir ülke. Henüz anne karnında bir su haznesinin içinde gelişim gösterdiğimizi düşünürsek, biyolojik olarak, suya alışkın ve su sesini seven bir yapımız var” dedi. Beyin dalgalarının su sesini duyduğu anda kalp ritmi üzerinde sakinleştirici bir etki ortaya çıkardığını belirten Sarıaltın, ‘’Bedenimiz, bu şekilde daha fazla oksijen talep eder ve derin nefes alma ihtiyacı hissederiz. Deniz kenarındaki iyotlu hava ise, zihnin ve bedenin aynı doğrultuda gençleşmesine fayda sağlıyor’’ diye konuştu.Negatif iyonlar mutlu olmanızı sağlar Deniz havasının güneşle birleştiği noktada cilt üzerinde son derece etkili bir tedavi süreci başlattığının altını çizen Op. Dr. Yücel Sarıaltın, “Deniz kenarında son derece kaliteli bir uyku süreci yaşamamızın altında da deniz havası yatıyor. Oksijeni absorbe etmemizi hızlandıran negatif iyonlarla yüklü deniz havası, strese karşı savaşarak mutlu olmamızı sağlıyor ve bedenimiz enerjiyle doluyor. Deniz havası ayrıca kronik deri hastalıkları üzerinde de güneş ışığıyla birlikte iyileştirici bir etki sağlıyor’’ dedi.Deniz suyunun şifalı içeriği Araştırmalara göre deniz suyunun içinde 90’a yakın yararlı madde olduğunu ifade eden Sarıaltın, ‘’Bunların içinde en önemlisi potasyum klorürdür. Potasyum klorür, cildin elastikiyet derecesini artırır ve cildin dış yüzeyini pürüzsüz, canlı ve genç hale getirir’’dedi. Op. Dr. Yücel Sarıaltın, yaz mevsimi boyunca olabildiğince deniz suyundan ve güneşten istifade etmenin hem fiziksel, hem de psikolojik olarak bedene olumlu geri dönüşler yapacağını vurguladı.  



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.