Eşinizin ailesini sürekli eleştirmeyin

 

08 Ekim 2015 20:21
Eşinizin ailesini sürekli eleştirmeyin




Aranızda ne yaşanmış olursa olsun eşinize sürekli ailesini eleştirip onlar hakkında konuşmanız ilişkiyi derinden sarsarak mutsuz olmanıza neden olur.


  Evlilik iki farklı aileden gelen iki kişinin birlikte yaşama sanatıdır. Ama kimi zaman o iki farklı aileden gelmiş olmak kişilerdeki açık ara farkları göz önüne serebilir.Özellikle kadınlar eşinin ailesinden birinin kendisine ters gelen davranış ya da sözünde bunu hemen eşine yansıtabiliyor. Ama erkekler kadınlar kadar yaşananları dışa yansıtmakta mahir değil. Kadınların bu her şeyi eşine yansıtma isteğindeki ısrarı kimi zaman eşler arasında derin bir uçuruma neden olabiliyor. Özellikle erkekler ailesi her ne kadar yanlış davransa da bunun sürekli dile getirilmesinden hoşlanmıyor. Yani "Annen bana böyle böyle dedi. Ben de çok kırıldım. Senin annen zaten sürekli bana böyle söylüyor" tarzı şikayetlenmelerden hoşlanmıyor.Ortak tutum belirleyinKadın ve erkek arasındaki temel farklara rağmen bu tarz konularda ortak bir tutum belirlemek en doğrusu. Yapılması gereken eşinizin ailesinden sıkıntı yaşadığınız her kim ise O'na o anda sıkıntı duyduğunuz şeyi söylemek. Rahatsızlıklarınızı direkt muhatabıyla paylaşmayıp başkalarını aracı yaparsanız hem o ilişkinin gerçek bir ilişki olmasını engellemiş olursunuz hem de eşinizi sürekli savunma pozisyonunda bırakırsınız.Her evli çiftin ortak isteği olan mutlu olma gayesine ulaşmak için mutlaka birbirinizin ailesine karşı töleranslı ve anlayışlı olmalısınız. Bu ortak tutumu birlikte belirlemek ve bunu devam ettirmek konusunda ısrarcı olmanız ayakları daha sağlam yere basan bir evlilik için size referans olacaktır.  



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.