Kivinin Sağladığı Faydaları Biliyor musunuz?

 

16 Şubat 2016 13:50
Kivinin Sağladığı Faydaları Biliyor musunuz?




İçerdiği vitamin ve minerallerle kansere yakalanma riskini azaltmakta yardımcı olan kivinin, vücuda sağladığı faydaları biliyor muydunuz?


  Ekşi tadı ve tüylü dokusu ile en çok sevilen meyvelerden biri olmasa da kivi, kışın sofralarda mutlaka bulunması gereken meyvelerden biridir. İçerdiği vitamin ve minareller ile bağışıklık sistemini güçlendirmekle kalmayarak yaşlanmayı da geciktiren kivinin faydaları ile ilgili uzmanlar açıklamalarda bulundu;Antioksidan açısından zengindirKivi, antioksidan açısından en zengin meyvelerden biridir. İçerdiği flavanoid ve karotenoid adı verilen ögeler ile genlerin yapısının korunmasında yardımcı olur.Kansere karşı koruyor İçerdiği yüksek oranda C vitamini, karotenoid ve flavanoidler ile vücudu oksidanlardan (zararlı maddelerden) temizlemektedir. Bu nedenle de kansere yakalanma riskini azaltmakta yardımcı olur.Prebiyotik etki yaratırPrebiyotik besinler, bağırsaklarda yaşayan yararlı mikroorganizmaların besin kaynağıdır. Bu nedenle kivi kabızlık çekenler ve kalın bağırsak kanseri için önlem almak isteyenler için oldukça faydalı bir besindir.Sporcular için idealdir Spor yapanların, terle kaybettikleri potasyum miktarı oldukça fazladır. Potasyum ihtiyacı karşılanmaması, kas kramplarına yol açabilmektedir. Kivi, potasyumdan açısından zengin olduğu için sporcular için de ideal bir meyvedir.Astıma karşı etkilidirDünya’nın önemli bilim dergilerinden biri olan Thorax’da yayınlanan 18.000 çocuk üzerinde yapılmış bir araştırmanın sonuçlarına göre; haftada 5-7 porsiyon greyfurt ve kivi tüketen astımlı çocuklarda nefes daralması şikayetleri yüzde 32, gece öksürükleri yüzde 27, burun akıntısı ise %28 oranında azalmıştır.Diyete uygundurKivinin bir adedi sadece 45 kaloridir. Ayrıca düşük glisemik indeksi ile kan şekerini hızlı yükseltmez, bu nedenle hem zayıflamak isteyenler için hem de şeker hastaları için uygun ve sağlıklı bir meyvedir.Günde bir adet kivi yenmelidirKivi günlük C vitamini gereksiniminin yaklaşık yüzde 80’ini, günlük lif ihtiyacınızın yüzde 10’unu karşılamanızı sağlar.Nasıl tüketmelidirKiviyi, yalnız başına meyve olarak tüketebileceğiniz gibi;– Meyve salatalarına ilave edebilir,– Yoğurda ekleyerek meyveli yoğurt hazırlayabilir,– Yeşil salatalarınıza ilave edebilir,– Tavuk ve kırmızı et yemeklerinizde tat vermesi için kullanabilirsiniz.  



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.