Çocuklar 3 yaşından önce televizyon izlememeli

 

03 Mayıs 2014 03:31
Çocuklar 3 yaşından önce televizyon izlememeli




Çocuklar kimi zaman sessiz durmaları, kimi zaman da yemek yemeleri için rastgele açılan çizgi filmin karşısına oturtulabiliyor.


  Moral Dünyası Dergisi’nin haberine göre, özel kanalların yayında yer bulmasıyla çizgi filmlerin sayısı, çeşitliliği ve yayın süreleri arttı. Pepee’nin yapımcısı, fikir sahibi Ayşe Şule Bilgiç, çizgi filmlerin anne ile beraber kontrollü bir şekilde 3 yaşından sonra izlenmeye başlanmasının daha doğru olduğunu söylüyor. Bilgiç, çocuk konusunda yapılacak her işin 2 türü olduğunu; birinin çocuk üzerinden iş yapmak, diğerinin ise çocuk için iş yapmak olduğunu belirtiyor. Teknoloji çağına doğan çocuklar için çizgi filmlerin, çok fazla vakit geçirme aracı olduğuna işaret eden Bilgiç’e göre önemli olan çocukların nasıl bir çizgi film izlediği. Bilgiç, çocuklar için özel üretilen, yaş ve hedef kitlesi belli çizgi filmleri ebeveynlerin özenle seçip çocuğa kontrollü sunmasının en sağlıklı yöntem olduğunu aktarıyor. Pepee’nin de okulöncesi 3-6 yaş arası için hazırlandığını ifade eden Bilgiç, “Çocukların 3 yaşından önce televizyon ile vakit geçirmesini onaylamıyoruz. Ebeveynler kesinlikle çocuk kanallarının önüne çocuklarını oturtup ‘ohh biraz rahat ettim’ diyerek ne izlediklerini görmeden saatler geçirmelerine izin vermesinler. Anne-babalar, yemek seçme konusundaki hassasiyetlerini çocukların izlediği çizgi filmlere de göstermeli.” diyor.  



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.