Akciğer kanserlerine umut olacak çalışma

 

03 Ağustos 2014 19:42
Akciğer kanserlerine umut olacak çalışma




Başarılı olunursa, çalışmalar, akciğer kanserini yenebilecek bir yola girdi.


  Akciğer kanseri yakında basit ve etkili bir nefes testiyle teşhis edilebilir...Amerikalı bilim adamları nefesten akciğer kanseri ve Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) teşhisine yönelik deneylerde başarı elde etti. Deneyler, on derece duyarlı nanopartiküllerden oluşan bir sondaya bağlı balona üflenerek akciğer kanseri ve KOAH'ın teşhisinin mümkün olabileceğini gösterdi.BAŞARILI OLURSA 'DEVRİM' OLUR

Uçucu organik bileşikler incelenerek yapılan bu test sayesinde daha doğru ve erken teşhisin mümkün olabileceğini belirten bilim adamları, tedavinin gelişiminin de bu şekilde izlenebileceğini vurguladı.

Sonuçları Amerikan Klinik Onkoloji Derneği'nin bu yılki kongresinde sunulan araştırmaya imza atanlardan Fred Hirsch, mevcut tarama testinin akciğer kanserinden ölüm riskini yüzde 20 azaltabileceğini ancak tarama testinin yanlış sonuçlar da verebildiğini belirterek, yeni testle daha doğru teşhis için nefesteki biyolojik göstergelerin kullanıldığına dikkati çekti. Hayata başarıyla geçirilmesi halinde test, akciğer kanseri ve KOAH'ın teşhisinde devrim yaratacak.KOLON KANSERİNDE YÜZDE 76 BAŞARILI OLDU

İtalya’daki Bari Üniversitesi'nden bilim adamları 2 yıl önce nefesten kolon kanseri teşhisi deneylerinde başarı sağlandığını açıklamıştı. Bilim adamları, gaz evreli kromatografi (bileşimli karışımlara uygulanabilen gelişmiş kimyasal ayırma ve analiz tekniği) kullanarak hastaların soluğundaki uçucu organik bileşikleri incelemeye dayalı test sayesinde kişinin kolon kanserine yakalanıp yakalanmadığı yüzde 76'lık doğruluk payıyla belirlemişti.

ABD’nin California eyaletindeki bir şirket, hastanın verdiği soluk ile akciğer kanserinin teşhisi için "elektronik burun" geliştirdiğini açıklamıştı.   



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.