Anne sütünün çocuğa bir ömür etki ediyor

 

21 Eylul 2014 21:56
Anne sütünün çocuğa bir ömür etki ediyor




Anne sütünde var olan vitaminler, ileri yaşlarda olası bazı hastalıklarda antibiyotik kullanımını azaltmasına neden oluyor


  Anne sütü, bebekler için en iyi ve en doğal besindir. Bebeğinizin bağışıklığını güçlendirmek için 2 yaşına kadar temel besin anne sütüdür. Anne sütü antibiyotik kullanımını gerektiren hastalıkları azaltır, bebeğinizi korur. Anne sütünün içeriğindeki bileşenler, bebek için ilk altı ayda yeterli olmakta, anne sütü bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi dahil sayısız yarar sunmaktadır. Anne sütü zamanında doğan tüm sağlıklı bebeklerin ihtiyaçlarını 4-6 ay tek başına karşılayabilir. Emzirmeyi, bebeğinizin diğer gerekli besinleri de alması koşuluyla 1-2 yıl devam ettirebilirsinizDoğumdan sonra gelen sarı süte ağız / klostrum denir. Bebeği hastalıklardan korur. İlk sütün miktarı az olmasına karşın ilk günlerde bebeğin beslenmesi ve bağırsakların çalışması için yeterlidir.Bileşiminde yüksek oranda protein ve bağışıklık kazandıran immünoglobulin içerir. Yüksek oranda serum proteini içerdiklerinden ve yüksek pH derecesinden dolayı kaynatıldıklarında pıhtılaşma gösterir.Uzmanlar bebeğin klostrumdan yeterince faydalanabilmesi için doğumu takip eden 12 saat içinde bebeğin mutlaka emzirilmesini önermektedir.Anne Sütünün Bebek İçin Yararları: • Anne sütü, antibiyotik kullanımı gerektiren hastalıkları azaltır.• Anne sütü her zaman sterildir ve ısı derecesi idealdir.• Besin öğesi bileşenleri, bebeğiniz için uygundur.• Anne sütü; sindirime yardımcı aktif enzimler ve enfeksiyonu önleyen ve bağışıklık sistemini güçlendiren maddeler içerir.• Anne sütü alan bebeklerde, solunum yolu ve sindirim enfeksiyonlaru daha az görülür.• Çene ve diş gelişiminde önemli rolü vardır.• Bazı kronik rahatsızlıkların oluşma riskini azaltır. (Tip 1 diyabet, çölyak hastalığı, obezite, koroner kalp rahatsızlığı gibi)• Allerjiye karşı koruyucudur ve bebeğinizi pişikten korur.• Bebeğinizin ruhsal, bedensel ve zeka gelişimine yardımcı olur. Dikkat azlığı sendromu, ilgisizlik gibi olgularda, anne sütü önem kazanmaktadır.Anne İçin Emzirmenin Faydaları:• Anne ve bebeği arasındaki duygusal bağı güçlendirerek, sevgi dolu bir ilişkiyi kolaylaştırır.• Annenin sağlığında koruyucu etkisi vardır; göğüs kanseri, over (yumurtalık) kanseri, osteoporozis (kemik erimesi) ve anemi risklerini azaltır.• Rahmin eski haline dönmesine yardımcı olur ve anneyi aşırı kan kaybından korur."Bebeğinizin Dokunulmazlığı Olsun" ister misiniz?Annelerimizin çeşitli sağlık sorunları ya da süt azlığı nedeniyle bebeklerini anne sütü ile besleyemedikleri ve ek gıdalara ihtiyaç duydukları durumlarda Milupa uzmanlığı annelere kendi sütleri kadar güvenebilecekleri bebek gıdalari sunmaktadır. Anne sütünü inceleyen Aptamil araştırma laboratuarları, ilk olarak 2000 yılında bebek mamalarında prebiyotikleri geliştirdi.Aptamil'in içeriğinde bebeğinizin bağışıklık sistemini doğal olarak güçlendiren Prebiyotik Lif Karışımı olarak adlandırdığımız özel bir karışım bulunuyor.  



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.