Mide bulantısına karşı bitkisel çözümler

 

30 Ekim 2014 11:07
Mide bulantısına karşı bitkisel çözümler




Midemiz zaten ilaç almaktan yıpranıyor ve bulanıyor bunun için de tekrar ilaç alırsak iyi olmaz bunun için doğal bitkisel çözümlere bakmalıyız.


  Adaçayı: Toz haline getirilen adaçayından her gün 3 kere 0,5-3 gram miktarında içilir.Ebegümeci: 1 bardak kaynatılmış haldeki suyun içine 5 gram ebegümeci bitkisi konur ve 10 dakika demlendikten sonra günde 2-3 bardak içilir.Adaçayı: 1 bardak kaynar suyun içerisine 2 gram kadar ufalanmış adaçayı ilave edilir ve 10 dakika demlenmesi beklendikten sonra içilir. Bu kürden günde 2-3 bardak hazırlanıp içilmelidir.Nane: 1 bardak kaynar haldeki suyun içine 8 gram kadar kuru nane atılır ve 10 dk demlenmesi beklendikten sonra günde ikişer bardak içilir (sabahları ve akşamları). Özellikle ağır mide bulantıları için bu kür içilmelidir.Kekik: Toz haline getirilmiş kekikten günde 3 defa 1-3 gram kadar içilmelidir. Bu kekik kürüne limon suyu da sıkılmalıdır.Zencefil: 1 bardak kadar kaynar suyun içine 1 çay kaşığı zencefil ilave edilir ve 10 dk beklendikten sonra içilir. Mide bulantısının bitkisel tedavisi için hazırlanan bu zencefil küründen günde 3 bardak içilmesi önerilmektedir.Ihlamur: Ihlamur da mide bulantısına iyi gelen bitkilerden biridir. Günde 2-3 çay bardağı kadar ıhlamur çayı içerek de mide bulantısından kurtulabilirsiniz- 1 bardak kaynar suya, 2-3 gr kekik konur, 10 dk bekletilir, günde 3 bardak içijir.- 1 bardak kaynar su*ya, 2-10 gr ufalanmış adaçayı ko*nur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.- Zencefil kökleri kaynatılır, gün*de 3-4 bardak içilir.- Adaçayı toz haline getirilir, gün*de 3 defa 0.5-3 gr içilir.- 1 bardak kaynar suya, 8-10 gr kuru nane konur, 10 dk bekletilir, günde 2 bardak sabah ve akşam içilir (bilhassa asabi mide bulantılarında).- Nane suyundan günde 20-80 gr alınır.- Nane esansından günde 2-10 damla şekerle alınır.- Nane yaprakları toz haline geti*rilir, günde 3 defa 1-4 gr içilir.- 1 bardak kaynar suya, 8-10 gr yarpuz (fılıskın) bitkisi konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bar*dak içilir.- Yarpuz yağından günde 2-10 damla şekerle alınır.- Kekik toz halinde günde 3 defa 1-4 gr içilir. Kekik suyuna limon sıkılıp içilir.- 1 bardak kaynar suya, l -6 gr acı pelin bitkisi konur, 10 dk bekletilir, balla tatlandırılır, günde 2-3 bardak içilir.- Pelin otu toz haline getiril günde 1-2 gr içilir. Pelin yağı kullanılır.- 1 bardak kaynar suya, l çay kaşığı toz zencefil konur, 10 dk bekletilir, günde 3 bardak içilir.- Lavanta yağın*dan günde 3 defa 3.5 damla kesme şekere damlatılıp alınır.- 45 gr oğulotu, 30 gr kedi otu kökü karıştırılır, l bar*dak kaynar suya, 5-10 gr konur. 10 dk bekletilir, günde 2-3 bar*dak yemeklerden önce içilir.- Ihlamur haşlanır günde birkaç çay bardağı içilir.- 1 bardak kaynar suya, 2-4 gr anason tohu*mu konur, 10 dk bekletilir, gün*de 2-3 bardak içilir.- Anason toz haline getirilir, günde 1-2 defa 0.5-1 gr içilir.  



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.