Gribal enfeksiyona iyi gelen bitkisel çaylar

 

26 Kasım 2014 22:28
Gribal enfeksiyona iyi gelen bitkisel çaylar




Bir anda bastıran soğuk hava, beraberinde hastalıkları da getiriyor. Sıcak havaya alışmış vücutlarımız için bağışıklığımızı güçlendiren yiyecekleri tüketmeye özen gösterirken, uzmanlar bitki çaylarının da bu süreçte çok faydalı olacağını belirtiyor.


  Bitki çaylarının özellikle üst solunum yollarının, bakteri ve virüslere karşı korunması için tüketilmesini tavsiye eden uzmanlar, başta ıhlamur olmak üzere, ısırgan, nane, kuşburnu gibi çayların bolca içilmesi gerektiğini söylüyor.Ancak, bitkilerin miktarı, yapılışı ve tüketme sıklığı çok önemli. Uzmanlara göre, kaynatılan ya da demlenen bitki çaylarının iki saat içinde tüketilmesi gerekiyor. Uzun süre bekletilen bitki çayları, içeriklerinde bakteri üreterek yarardan çok zarar verebiliyor.İşte gribal enfeksiyona karşı uzmanların önerileri…KuşburnuGenelde içerdiği özel maddelerden dolayı doğal bir koruyucudur.Söğüt kabuğuSöğüt türlerinin kabuğundan elde edilen bir eksterdir. Soğuk algınlığında yaşanan kırıklığın giderilmesi için faydalıdır.Okaliptusİyi bir nefes açıcıdır. Solunum yollarını açarak, oksijen alımını arttırır. Sinüslerin rahatlamasına ve solunum spazmlarına yardımcı olur.MürverBağışıklık sistemini uyarıcı etki gösterir ve vücudun direncini artırır.MelisaUçuğu geçirmede faydalı olan bitki, vücudu gevişetir ve rahat bir uyku uyumanızı sağlar.AdaçayıAğız ve boğazda yerleşen enfeksiyon ve iltihapları giderir.ZencefilHastalık yapıcı mikro organizmaları yok eder. Gripten oluşan iltihapları giderir. Vücudu soğuk algınlığına karşı koruyan etkili maddeler içerir. ISIRGAN OTU: Doğal bir kan temizleyicidir. Vücudun bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.  



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.