Kahve tüketiminde günde 2 bardağı geçmeyin

 

03 Şubat 2015 12:21
Kahve tüketiminde günde 2 bardağı geçmeyin




Fazla kahve tüketimi cilt sağlığını her yönden olumsuz etkiliyor. Günde 2 bardaktan fazlası yaşlanmayı hızlandırıyor ve cildi yıpratıyor.


  Yiyecek ve içeceklerin cilt üzerinde büyük etkileri olduğu bir gerçek. Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek,“Yediğimiz yemekler, içtiğimiz içecekler cildimizin nasıl görüneceği üzerinde önemli bir role sahip. Cilt için zararlı olan besinleri tüketirseniz, çabuk yaşlanan ve sağlıksız bir cilde sahip olmanız kaçınılmazdır. En büyük organımız olan cildimiz günlük hayatımız içinde onlarca farklı problemle karşı karşıya kalır ve yıpranmaya başlar. Cilde zarar veren birçok faktör söz konusudur. Bu faktörlerin içinde bazı yiyecek ve içeceklerde vardır” dedi.Cildi hızlı yaşlandırıyorGünde 2-3 bardaktan daha fazla kahve tüketmenin vücutta mevcut olan kortizol düzeyini artırabildiğini dile getiren Dr. Ata Nejat Ertek daha sonra şunları kaydetti:“Yüksek kortizol (stres hormonu) yaşlanma hızını artırır ve cildi yine hızlı bir şekilde yıprandırır. Ayrıca kahve diüretik yönde etki göstermektedir. Bu sebeple vücudun susuz kalmasına sebep olmaktadır. Vücut susuz kaldığı zamanda ciltte kuruluğa ve cansızlığa sebep olur. Bu durumda da kuru olan cilt kışıklıkların oluşmasını kolaylaştırır. Yine şeker cildin düşmanları arasında olan bir besindir. Cildin daha parlak ve sağlıklı bir yapıda olması için kandaki şeker miktarının sürekli kontrol altında tutulmasına özen gösterilmelidir. Şeker bağışıklık sistemini zayıflatırken bakterilere karşı savaşan antikorların üretimini baskılayabilir. Zayıflayan bağışıklık sistemi ciltte lekeler, sivilce ve aknelere yol açabilir. Yine şekerli içeceklerde cildin kurumasına neden olabilir. Bu nedenle cildin sıvı ihtiyacını su ile karşılamak en doğru seçenek olacaktır.”  



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.