Mide bulantısına iyi gelen besinler

 

01 Haziran 2015 02:56
Mide bulantısına iyi gelen besinler




Mide bulantısı çok farklı sebeplerden dolayı olabilir. Mide bulantısının en sık görülen sebepleri araba tutması, stres, alkol, stres ve gıda zehirlenmesidir. Mida bulantısına ne iyi gelir?


  Zencefil: Zencefil hamilelikte mide bulantısına, araba nedeni ile oluşan bulantıya ve birçok nedenden dolayı oluşan bulantılara karşı iyi gelir. Gün içinde 3 fincan kadar zencefil çayı tüketilebilir. Limon: Limon hamilelikte oluşan bulantılar için tercih edilen bir bitkidir. Ekşimsi tadı ve kokusu mide bulantısını hafifletmede etkilidir. Ayrıca zencefil ile hazırlanan çayın içine ilave edilerek de tüketilebilir. Nane: Bulantının şiddetlendiği durumlarda taze naneden 1-2 dal çiğnemek mideyi rahatlatır. Ayrıca nane çay olarak da tüketilebilir. Elma: Elmanın vücudu toksinlerden arıtıcı bir özelliği vardır. 1 bütün elmayı dilimlere ayırarak yavaş yavaş tüketmek yararlı olur. Tavuk Suyu: Tavuk suyu soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıkların da tedavisinde kullanılır. Tavuk suyu mide bulantısı yaşandığı anlarda 1 bardak kadar tüketilirse mide bulantısını hafifletir. Kuruyemiş: Mide bulantısı protein eksikliğinden kaynaklanabilir. Mide bulantısının şiddetlendiği anlarda badem, fındık, fıstık gibi yemişlerin tüketilmesi bulantının şiddeti azaltılabilir. Su: Vücutta yaşanan su kaybı bulantının en önemli nedenleri arasındadır. Mide bulantısı yaşanan anlarda bolca su tüketilmelidir.  



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.