Sporu sevmenin 5 yolu

 

21 Eylul 2015 13:57
Sporu sevmenin 5 yolu




Hayatınızda sporun olması gerektiğini düşünüyor ancak bir türlü sporla barışamıyorsanız bu 5 yol sayesinde sağlıklı bir bedene kavuşabilirsiniz.


  Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri'nin "İyi Yaşa” Programı kapsamında bilgilendirmelerde bulunan Klinik Pilates Eğitmeni Ayça Kaşıkçı spor yapmayı erteleyenler için pratik önerilerde bulundu. Kaşıkçı "Spora başlamak için gelmeyecek olan doğru zamanı beklemeyin, hedefinizi belirleyin ve hemen başlayın” dedi.Kaşıkçı, beden ve zihin sağlığında tartışılmaz bir role sahip olan sporla barışmak için öncelikle spora olan bakış açısının değiştirilmesi gerektiğini belirtti. Sporu bir zorunluluk olarak görmekten vazgeçmekle başlanılması gerektiğini söyleyerek "Sporu, hayatınızın içine yayarak, sadece kendiniz için yaptığınız bir ritüel haline getirdiğinizde, zaten hayatınızın vazgeçilmezi olacaktır ” diye ekleyen Kaşıkçı, sporla barışmanın yollarını sıraladı.Doğru zamanı yaratınSpora başlamayı geciktiren en önemli engellerden biri doğru zamanı beklemektir. Spora başlamak için zinde olmayı beklemeyin, çünkü zinde olmanın en önemli yolu hareket etmektir. Harekete geçmek için ise en doğru zaman içinde bulunduğunuz andır. "Bu saatten sonra artık çok geç” gibi sözler ancak sporun size getireceği konforları geciktirir. İş yorgunluğunun ardından spor yapmayı büyük bir külfet olarak görebilirsiniz, oysaki yarım saatlik orta şiddetteki yürüyüşün ya da çeşitli bedensel egzersizlerin size kendinizi tekrardan kazandıracağını unutmayın.Hedef koyun"Günde yarım saat hareket ederek inceleceğime ya da zayıflayacağıma inanmıyorum” gibi olumsuz düşünceleri bir kenara bırakın. Eğer hedefiniz kilo vermekse bunun en sağlıklı yollarından birinin sporla birlikte bir beslenme uzmanıyla çalışmak olduğunu unutmayın. Hedefinizi belirleyin ve motivasyonunuzu yüksek tutmaya çalışın. Bu süreçte ailenizin ve sosyal çevrenizin desteğini isteyin.Sevdiğiniz alanları keşfedinZevkle yapacağınız spor alanını keşfetmeye yoğunlaşın. Orta tempoda bir yürüyüş, yüzme, pilates ya da dans etmek olabilir. Böylece spor için ayıracağınız vakti daha keyifli hale getirebilirsiniz.Size yakışan spor giysileri alınSpor yapmaya karşı motivasyonunuz artırmak için sevdiğiniz renklerde ve dokularda spor giysileri satın alın. Böylece spor için ayırdığınız vakti daha özel hissedebilirsiniz.Değişimi hissedinBaşlangıçta kendinize sadece bir hafta verin. Bu bir haftanın 5 gününde yapmış olduğunuz egzersizlerin size neler kazandırdığını gözlemleyin. İkinci haftada, vücudunuzdaki değişimi hissetmeye başlayacaksınız. Yakaladığınız bu pozitif değişimle üçüncü haftanın sonunda sporun hayat akışınız içerisine yer aldığını göreceksiniz.  



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.