Evdeki Rutubetten Kurtulmanın 12 Yolu

 

19 Şubat 2016 17:04
Evdeki Rutubetten Kurtulmanın 12 Yolu




Birçok kişinin korkulu rüyası olan rutubet, eşyaların çürümesine hatta hastalığa bile davetiye çıkarabilir. İzolasyon eksikliği yahut başka sebeplerden kaynaklanan evdeki rutubeti kısmen de olsa çözmenin 12 yolu:


  Öncelikle evi her gün havalandırın. Bütün camları açın ki cereyan yapsın.” Havalar soğuk, üşürüz” demeyin. Camların açık kalma süresi sadece 2-3 dakika olacak ve içerideki nem çıkacağı için evin ısınması daha kolay olacak.Kalorifer peteklerinin önlerini perde ya da mobilya ile kapatmayın.Kedi kumu ve karbonat nemi çok iyi çeker. Bunlar küçük torbalar halinde evin köşelerine yerleştirilebilir.Kaya tuzu lambası yakmak hem etrafa güzel koku yayar hem de nemi önler.Evde badana yapılacağı zaman, küf ve mantarlara karşı koruyucu özellikte boyalar seçilebilir.Nem alan odalar eşyalarla doluysa bazıları oradan alınabilir ki hava sirkülasyonu olsun.Mutfak dolapları ve gardırop havalandırılabilir bunun için en iyi çözüm vantilatördür.Evin içinde çamaşır asılmaması gerekir. Çamaşır evin içindeki nem oranını artırır.Duvarlarda ve tavanda oluşan siyah lekeler, limon kolonyasıyla silinerek yok edilebilir.Sirke de küf mantarlarını öldürür. Nemli yerler, sirkeyle silinebilir.Nem alma cihazları kullanılabilirEvin yalıtımı yaptırılabilir.  



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.