Çocuklar İçin İnternet Güvenliği - Sosyal Paylaşım Siteleri

 

06 Aralık 2014 12:11
Çocuklar İçin İnternet Güvenliği - Sosyal Paylaşım Siteleri




MySpace, Facebook ve Twitter ergenlerin arkadaşlarıyla iletişim kurmasını sağlayabilir. Ama onları tehdit ve daha kötülerine de maruz bırakabilir. İşte çocuğunuzu internet ortamında nasıl koruyacağınıza dair öneriler.


  MySpace, Facebook ve Twitter ergenlerin arkadaşlarıyla iletişim kurmasını sağlayabilir. Ama onları tehdit ve daha kötülerine de maruz bırakabilir. İşte çocuğunuzu internet ortamında nasıl koruyacağınıza dair öneriler.Facebook ve MySpace gibi sosyal ağ siteleri gençler arasında inanılmaz ölçüde popüler. Son araştırmalar ergenlerin %71’inin, (bu sitelerin hiçbirine 13 yaşından küçükler kabul edilmese de) 11 ve 12 yaşındaki çocukların %34’ünün bir sosyal paylaşım sitesinde profili olduğunu bildiriyor. Maalesef en zeki çocuklar bile bu sitelerde dalgınca hatalar yapabiliyor, kendilerini sadece kötü ve garip tiplere değil tehdit, kimlik hırsızlığı ve okulda, daha sonra iş hayatında potansiyel açıdan olumsuz diğer sonuçlara maruz bırakabiliyorlar.Çocuğunuza sosyal paylaşım sitelerini tamamen yasaklamak cazip gelse de onunla birlikte akıllı kararlar vermek daha iyi bir yöntemdir. Bir sosyal paylaşım sitesine üye olmanız veya internetten fazla anlamasanız bile çocuğunuzun şu beş yaygın hatayı yapmasını önleyebilirsiniz:  



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.