Kalp dostu muz

 

13 Aralık 2014 11:42
Kalp dostu muz




Potasyum bakımından oldukça zengin olan muz, tansiyonu kontrol altına almak, kalp ve damar hastalıklarından korumak açısından önemli meyveler arasında yer alıyor.


  Çocuklar ve yetişkinler kadar, yumuşak yapısından dolayı yaşlılar da muzu çok seviyor. Muzun sağlığa olan faydaları incelendiğinde en dikkat çekenlerden birisi de kalp damar hastalıkları üzerindeki olumlu etkisi.Çok değerli bir mineral olan potasyumdan oldukça zengin olan muz, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruma sağlıyor ve tansiyonu kontrol etmeye de yardımcı oluyor.Potasyumdan zengin beslenen kişilerde kalp krizi geçirme riskinin de daha düşük olduğunu belirten Beslenme Uzmanı İpek Ağaca, 1 büyük boy muzun günlük potasyum ihtiyacının ortalama yüzde 25'ini karşıladığını söylüyor ve ekliyor: "1 büyük boy muz, iki porsiyon meyveye denk geliyor."Potasyum kaynağı besinlerDiğer potasyum kaynağı besinler arasında lahana, brokoli, pazı, ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzeler, mantar, sarımsak, portakal suyu, patates, zeytin, balık, hurma, incir, avokado, kayısı, badem, fındık ve süt ürünleri geliyor.  



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.