Akıl sağlığını korumak için basit öneriler

 

28 Aralık 2014 00:48
Akıl sağlığını korumak için basit öneriler




Günümüzde modern yaşamın getirileri ve hayatın zorlaşması yüzünden, akıl sağlığını korumak neredeyse imkansız gibi görünse de aslında hayatınızda yapacağınız ufak değişimler ile akıl sağlığınızı korurken iç huzura da kavuşabilirsiniz.


  Bir insan için belki de en önemli şey akıl sağlığıdır. Çünkü akıl sağlığı olmazsa, geriye kalan hiçbir şeyin anlamı olmaz. Siz de akıl sağlığınızı korumak ve iç huzuru bulmak istiyorsanız, hayatınızda yapacağınız küçük değişimler ile bunu başarabilirsiniz.Açık havada yürüyüşYürüyüş için spor salonu yerine açık havayı tercih etmek, kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.B12 vitaminiAraştırmalar vücutta B12 eksikliğinin depresyon, paranoya ve anksiyeteye yol açtığını gösteriyor. B12 ihtiyacınızı yumurta, tavuk ve süt ürünlerinden karşılayabilirsiniz.Küçük hedeflerBasit ve iyi tanımlanmış hedefler koymak bir şeyi başarmanın en iyi yoludur. Örneğin, "Önümüzdeki üç hafta boyunca her gün bir sigara daha az içeceğim" iyi tanımlanmış bir hedeftir.Yavaş ve sakinleştirici müziklerAraştırmalar bir işi yaparken klasik müzik dinlemenin insanı rahatlattığını ve stresi azalttığını ortaya koydu.Lavanta yağıYastığınıza birkaç damla lavanta damlatarak uyku kalitenizi yükseltebilirsiniz. Uyumadan önce lavanta çayı içmek de aynı etkiyi gösterecektir.Hediye alınYapılan araştırmalar hediye veren kişilerin o gün boyunca daha mutlu olduğunu göstermiştir.MeditasyonGünlük 3-4 dakikalık bir meditasyon seansı despresyon, stres, anksiyete ve uykusuzluk gibi bir çok problemle başa çıkmanıza yardımcı olur.  



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.