Diş apsesi çocuğunuzu öldürebilir

 

03 Ocak 2015 12:02
Diş apsesi çocuğunuzu öldürebilir




Özellikle 6-19 yaş aralığında görülen diş apsesi rahatsızlığı tedavi edilmediği taktirde baş ve boyun bölgelerinde ciddi enfeksiyonlara neden olarak çocuğunuzun ölümüne kadar birçok soruna neden olabilir.


  Çocuklarda, çürüklere bağlı diş apselerinin, baş ve boyun bölgelerinde ciddi enfeksiyonlara, çeşitli romatizmal hastalıklara, kalp ve kronik böbrek hastalığına yol açabileceği, bu nedenle diş çürüklerinin tedavisiz bırakılmaması gerektiği belirtildi.''Uygun antibiyotik seçilmeli'' Doç. Dr. Naciye Gönül Tanır, diş çürüklerinin, 6-19 yaş arasında sık görüldüğünü belirterek, şu uyarılarda bulundu: "Çürüklerin tedavi edilmemesi diş ağrısı, sistemik enfeksiyon ve diş apsesine yol açabilir. Diş apsesinin uygun antibiyotik seçilerek tedavi edilmesi gerekir. Suların florlanmasıyla diş çürüklerinde azalma görülebilir."  



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.