Bebeğinizin göz muayenesini asla ihmal etmeyin

 

23 Mayıs 2015 03:53
Bebeğinizin göz muayenesini asla ihmal etmeyin




Göz tembelliği çocuklarda sıkça görülen bir rahatsızlık olarak ortaya çıkıyor. Tedavi edilmemesi kalıcı görme bozukluklarına neden olabiliyor.


  Göz tembelliği çocuklarda sıkça görülen bir rahatsızlıktır. Erken tanı ve tedavi hastalığın kontrol altına alınmasını sağlar. Göz tembelliğini, gözün görme sinir tabakasının ve yollarının normal olmasına rağmen tam görmenin oluşmaması şeklinde tanımlamak mümkündür.Detaylı muayene ile teşhisTanı ve tedaviye ne kadar erken başlanırsa, sonuç daha başarılı olacaktır. Tedaviye en iyi sonuç genellikle 6 ila 7 yaşına kadar alınmaktadır. Bu sebeple erken teşhis çok önemlidir. Eğer ailede göz tembelliği varsa, şaşılık problemi olan varsa çocukta da görülme riski fazladır. Ailelerin çocuklarını 1,3 ve 5 yaşında göz kontrolü yaptırması isabetli bir davranış olacaktır.Tedavi olmazsa nelere yol açar- Ciddi ve kalıcı görme kusuru- Derinlik algılanmasında kayıp- Bazı meslek grupları açısından engel oluşma ihtimali- Normal gözde hastalık veya yaralanma durumunda, ömür boyu az görme tehlikesi  



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.