Çok dil bilen çocuklar daha iyi empati kuruyor

 

20 Haziran 2015 10:38
Çok dil bilen çocuklar daha iyi empati kuruyor




Amerikalı bilim adamlarının yaptıkları araştırmaya göre en az 2 dil konuşan çocuklar, yaşıtlarına nazaran daha iyi empati kuruyor.


  Bilim adamları, 4-6 yaş çocukların önüne küçük, orta büyüklükte ve büyük olmak üzere 3 oyuncak araba koydu. Çocukların karşısındaki gözlemcinin en küçük arabayı görmemesi sağlandı. Gözlemci, çocuklardan en küçük arabayı hareket ettirmesini istedi. En az 2 dil konuşan çocukların yüzde 75'i gözlemcinin en küçük arabayı göremediğini anladı ve empati kurarak orta büyüklükteki arabayı hareket ettirdi. Tek bilenlerin ise yüzde 50'si bunu yapabildi.Daha kolay algılıyorlarBilim adamları, çok dil konuşan ortamda yetişen çocukların, başkalarının bakış açısını tek dil bilen çocuklara göre daha kolay algıladığı sonucuna vardı. Ayrıca bu çocukların, sorunları çözme, hızlı karar verme ve soyut düşünme becerisinin daha fazla olduğu tespit edildi.  



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.