Diyarbakırlı anneler kararlı çocuklarını istiyor

 

03 Haziran 2014 03:31
Diyarbakırlı anneler kararlı çocuklarını istiyor




PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan anneler Diyarbakır büyükşehir belediyesi önünde eylemlerini kararlı şekilde sürdürüyor


  Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince belediye önünden uzaklaştırılan aileler oturma eylemlerine yolda devam ederek, yolu bir süre trafiğe kapattılar. Aileler adına açıklama yapan Erhan Eren, “Annelerin isyanı ve başkaldırmasıyla bu mücadele başlamış oldu. Ancak çocukların dağa gitmesi engellendiğinde bu eyleme son verilecek” diye konuştu. Anneler kararlı Diyarbakır’da çocukları terör örgütünce kaçırılan ve önceki gün Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önündeki orta refüjde oturma eylemini sürdüren ailelerin, çevre düzenlemesi yapıldığı gerekçesiyle refüjde de oturmaları engellendi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince temizlik ve çevre düzenlemesi yapıldığı gerekçe gösterilerek, belediye önünde ve orta refüjde oturmalarına izin verilmeyen aileler eyleme bir süre yolda devam etti. Yolun kısa süreli ulaşıma kapanması nedeniyle ailelerle belediye çalışanları arasında tartışma yaşandı. Burada aileler adına açıklama yapan Erhan Eren, kardeşinin de terör örgütü PKK tarafından dağa götürüldüğünü belirterek, ailelerin tek taleplerinin çocuklarına kavuşmak olduğunu söyledi. Eylemlerinin dağa götürülen çocuklar gelinceye kadar süreceğini ifade eden Eren, evlatlarını geri istemenin birilerinin işine gelmediğini bildirdi. Eren, “Annelerin isyanı ve başkaldırmasıyla bu mücadele başlamış oldu. Bunu hiç kimse durduramayacak. Ancak çocukların dağa gitmesi engellendiğinde bu eyleme son verilecek” diye konuştu. Tavır daha sert olacak Oturma eyleminde kendileri için bir kişinin “satılmışlar” tabirini kullandığını öne süren Eren, “Arkadaşlardan biri ‘satılmışlar’ gibi alçakça bir ifade kullandı. Onların bir çocuğunu o koltuklara bu insanlar getirdi. Bu saatten sonra aynı tavrı karşılarında göremeyecekler. Daha sert bir tavırla karşılaşacaklar” açıklamasında bulundu. Bu sırada ailelerle sözlü olarak tartışan belediye personeline polis müdahale etti. Tartışma, ailelerin orta refüje geçerek oturma eylemine başlamasıyla son buldu. Öte yandan, daha önce oturma eylemi yapıp eylemi bitirme kararı alanlardan bir kişi ailelerin yanına gelip, “Bu eylem amacını aştı” diyerek yola uzandı. Daha sonra yoldan kalkan kişi, oradan uzaklaştı.  



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.