Nadir hastalıkların yüzde 50’si çocuklarda

 

03 Mayıs 2014 05:52
Nadir hastalıkların yüzde 50’si çocuklarda




Dünyada tanımlanmış 7 bin’den fazla nadir hastalık bulunuyor. Tüm nadir hastalıkların yarıdan fazlası çocuklarda görülüyor.


  Hastalıkların nadir görülmeleri ise etkin tedavi yolunda önemli bir engel oluşturuyor. Bu bakımdan hastalar ve aileleri hem sosyal hem tıbbî anlamda desteğe ihtiyaç duyuyor. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Nöroloji bölümünden Prof. Dr. Yeşim Gülşen Parman, “Hastalıkların nadir görülmesi çoğu doktorun bu konudaki deneyiminin sınırlı olması anlamına geldiğinden, nadir hastalığı bulunan pek çok hasta doğru tanı almak için yıllarca beklemektedir. Bu nedenle hasta, hekime hangi etapta ulaşırsa ulaşsın, hekim nadir hastalıklara yönelik soruları sorup tanı yöntemlerini uygulamalı.” diyor.  



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.