Ağzı Açık Uyumak Bakın Neye Sebep Oluyor?

 

29 Kasım 2014 03:55
Ağzı Açık Uyumak Bakın Neye Sebep Oluyor?




Gece ağzı açık uyumanın dişlerin çürümesine sebep olabileceğini söyleyen Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Hasan Yaman, ağız sağlığının asla ihmal edilmemesi gerektiğini belirtti ve dişlerin çürümesine sebep olan diğer alışkanlıklardan bahsetti.


  Sağlık ağızda başlarAğız ve diş sağlığının genel sağlığın ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade eden Başkan Yaman, “Sağlık ağızda başlar. Ağızdaki bir çürük diş insanda kalp, böbrek ve eklemlerle ilgili bir takım rahatsızlıklarla karşınıza çıkabilir” dedi.Dişlerin çürümesinde üç etken olduğunu aktaran Yaman şunları söyledi:“Bunlar bakteri plağı, karbonhidratlı gıdalar ve bedensel etkilerdir. Yemeklerden sonra fırçalanmayan dişlerin üzerinde birikintiler olmaktadır. Bunlar diş taşlarına dönüşerek dişleri çürütür. Şeker, kafein ve çikolatalar dişleri çürütür. Ayrıca, anneden babadan gelen diş yapısı sebep olur. Dişler genellikle içten içe çürüdüğünden önceleri fark edilmez. Geceleri meydana gelen diş ağrısı sonrası dişimizin çürüdüğünü anlarız. Ya da sıcak veya soğuk bir şeyler içildiğinde dişin sızlamasından çürüdüğünü anlarız. Ama düzenli olarak diş hekimine muayene olanlar dişleri çürümeden bu sıkıntıdan kurtulabilir. Her altı ayda bir mutlaka diş hekimine gidilmelidir. Çocukluk döneminde beslenme alışkanlıklarına dikkat edilmeli. Çikolata, kolalı ve asitli içeceklerden kaçınılmalıdır. Diş ipi kullanılmalıdır. Sigara kullanılmamalıdır. Çünkü sigara dişlere olduğu gibi sağlığa da büyük zararı var. İki yaşından büyük çocuklara yalancı meme, biberon kullanmamak gerekiyor. Dişlerde çürümelere ve hoş olmayan diş şekline neden oluyor. Ağzı açık uyuma da dişlerde çürüğe neden olur.”  



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.