Ağız Kokusundan Hazımsızlığa Birçok Derde Deva

 

20 Haziran 2015 05:09
Ağız Kokusundan Hazımsızlığa Birçok Derde Deva




Üzerine bilimsel araştırmalar yapılan sayılı bitkiler arasında olan nane, hazımsızlık, gaz, sindirim sistemi sorunları başta olmak üzere pek çok rahatsızlığın tedavisinde etkili bir çözüm.


  Nane çayı ağız kokusunu gideriyorNanenin; yağı, suyu ve kurutulmuş yaprakları derken faydaları saymakla bitmiyor. Modern tıpta da bu kabul etmiş durumda. Üzerine bilimsel araştırmalar yapılan sayılı bitkiler arasında olan nane, günlük yaşamda sakızlara, içeceklere, yemeklere aroma vermek amacıyla kullanılıyor. Bunların dışında nane; hazımsızlık, gaz, sindirim sistemi sorunları başta olmak üzere pek çok rahatsızlığın tedavisinde etkili bir çözüm.Mide bulantısına birebirYıl boyunca bulunabilecek bir bitki olan nanenin özellikle çayı tavsiye edilir. Zira nane çayı, boğaz kuruluğuna iyi gelir, gaz gidericidir, mide bulantısını alır, mide ekşimesini azaltır, sindirime yardımcı olur ve ağız kokusunu giderir. Nane çayının buharını solumak ise burun tıkanıklığını giderir ve sinüsleri açar. Ayrıca bağırsak solucanlarını düşürür ve kas ağrılarını gidermeye yardım eder.  



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.