Sizi huzura kavuşturacak iyi alışkanlıklar

 

08 Ekim 2015 10:07
Sizi huzura kavuşturacak iyi alışkanlıklar




Bazı alışkanlıklar vardır; sizin daha mutlu ve huzurlu olmanızı sağlar. Kendinize ve etrafınızdakilere karşı bu davranışları alışkanlık haline getirin.


  Stresli yaşam tarzı, yorgunluk, uykusuzluk, kötü aile ve arkadaş ilişkileri ve kafanızda kurup düşündüğünüz birçok olumsuz düşünce sizi huzursuzluğa götürür. Kendinize bunu yapmayın. Kendinizi önemseyin ve bu davranışları alışkanlık haline getirin. Bu hayatı daha huzurlu yaşamanızı sağlayacaktır.İşte iç huzuru sağlayacak alışkanlıklar:Sık sık şükredinAlarm çaldığında yataktan çıkmadan önce, gözlerinizi kapatın ve sahip olduğunuz en temel hediyeleri düşünün: Bir iş, iyi ilişkiler, eviniz, kıyafetleriniz, sağlığınız... Başınıza gelen her iyi şeyi önemseyin.Aklınız yanlış yola saptığında, bildiğiniz yoldan gidinKüçük şeylerden rahatsız olmak, başkalarının kötü davranışlarını düzeltmeyi kendi işiniz gibi görmek, geçmişteki olumsuz şeylere takılmak... Bunlar, zihninizin yanlış bir düşünceye doğru gittiğinin göstergeleridir. Bu olduğunda, ne yapıyorsanız yapmayı bırakın. Ve zihninizi kendi rayına döndürecek bir şeyler yapın; kitap okumak, müzik dinlemek ya da bir arkadaşınızla konuşmak gibi...Kabul etmeyi öğreninKabul etmek; durağanlık değil, yapabileceklerinizi ve değiştiremeyecekleriniz anlamaktır. Başkalarıyla vakit geçirip geçirmemek size kalmış, ancak onları değiştiremeyeceğinizi kabul edin. Şu anki işinizi ya da evinizi sevmeyebilirsiniz. Durumunuzu kabul edin ve işinizi en iyi şekilde yapıp, evinizi olabildiğince güzelleştirin.​Ne okuduğunuza ve ne izlediğinize dikkat edinİzledikleriniz ve okuduklarınız düşünme şeklinizi etkiler. Rahatlamış bir zihin için olumlu mesajlar veren ya da eğitici şeyler okuyup izleyin.Başkalarına karşı nazik olunBaşkalarına kaba davranmanın size bir yararı olmayacaktır. Başkalarına söyleyeceğiniz ya da yapacağınız kötü şeyler onları etkileyebilir ancak bunlar sizi zehirler. Bunun yerine nazik olun, başkalarını destekleyin ve yardımsever olun. Bu 3 şeyi yaptığınızda, kendinizi sevip huzur bulacaksınız.Yeterince uyuyunZihniniz yeterince dinlenmediyse net düşünemez. Yetişkinlerin, mutlu olmak için bol miktarda uykuya ihtiyaç duyan çocuklardan farkı yoktur. İyi uyku alışkanlıkları edinin, erken yatın.Evinizi temiz ve düzenli tutunSpa merkezlerinde, yerde kirli havluların ve dekoratif süslerle kaplı rafların olmamasının bir nedeni var. Dağınık bir yerde rahatlayamazsınız...Günün bazı bölümlerini gürültüden uzak geçirinGürültü sizi rahatlıktan alıkoyar. Kulaklarınıza ve zihninize mola verdirin, sessizliğin tadını çıkarın.Doğru insanlarla zaman geçirinBazı insanlar her gittikleri yerde drama yaratır. Yardım etmezler ama hep sorun çıkarırlar. Bu insanları hayatınızdan çıkaramazsınız, ancak ilişkinizi sınırlandırabilirsiniz.  



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.